Πολιτική

Ουκρανία: Εκρήξεις στα 150 με 200 μέτρα από την ελληνική αποστολή υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Οδησσό – Όλοι είναι ασφαλείς

Λαχτάρησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στην Ουκρανία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ενώ βρίσκονταν στην Οδησσό έγιναν νέες επιθέσεις από τις ρωσικές δυνάμεις καθώς η πόλη σφυροκοπείται εδώ και αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του παρά το γεγονός ότι οι εκρήξεις σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν στα 150 με 200 μέτρα.

Ανάμεσα στα μέλη της ελληνικής αποστολής που συνοδεύει τον Κυριάκο Μητσοτάκης στην Οδησσό είναι η υπεύθυνη διεθνών θεμάτων του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη, ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου, η επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Άννα Μαρία Μπούρα.  

Η αποστολή είχε οργανωθεί προσεκτικά από τις ελληνικές και τις ουκρανικές αρχές και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού είχε κρατηθεί μυστική για λόγους ασφαλείας μέχρι την τελευταία στιγμή. Η συνάντηση Μητσοτάκης – Ζελένσκι κράτησε 45 λεπτά – 15 περισσότερα από όσο είχε προγραμματισθεί. 

Τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδεύει και συνεργείο της ΕΡΤ με την συνάδελφο Γεωργία Σκιτζή να περιγράφει όλα όσα έγιναν.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις ήταν με βαλλιστικό πύραυλο. Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα την πολυκατοικία με τουλάχιστον 12 νεκρούς αμάχους από τις ρωσικές επιθέσεις ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο Μουσείο Φιλικής Εταιρείας. 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό ‘Αμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτηση στο Χ ότι ο Ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

Βίντεο στα social media δείχνουν την στιγμή των εκρήξεων 

Αναφορές στο newsit.gr έκαναν τα Ουκρανικά ΜΜΕ όσον αφορά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Οδησσό. 

 

Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία γίνεται σε μια στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλεί την διεθνή κοινότητα να μην εγκαταλείψει τη χώρα του και να την ενισχύσει όσο γίνεται προκειμένου να μην επιτραπεί η προέλαση του Βλάντιμιρ Πούτιν. 

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί τον περασμένο Αύγουστο την Αθήνα ενώ ποτέ κατά την διάρκεια των δυο αυτών χρόνων του πολέμου η Ελλάδα δεν έχει σταματήσει να τάσσεται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης απάντησε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η κλήρωση για τους ανώτατους δικαστές στην υπόθεση Τριαντόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα
Απαντήσεις έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, στις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον του η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενημερώνοντας...
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης
Μητσοτάκης σε Σίσι: Οι χώρες μας πυλώνες σταθερότητας – Προειδοποίηση σε Ερντογάν: Κανένα παράνομο τετελεσμένο δεν μπορεί να έχει ισχύ στο μέλλον
«Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε αυτή την εταιρική στρατηγική σχέση με την Ελλάδα, με αμοιβαίο σεβασμό», είπε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλ Σίσι 11
Προσωπικός Αριθμός Πολίτη: Στον «αέρα» η πλατφόρμα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες – Τι θα ισχύσει με τις ταυτότητες
«Βρισκόμαστε πια στις τελευταίες συνεννοήσεις, οι πλατφόρμες που χρειάζονται είναι έτοιμες και μένει μέσα στον Μάιο να βγούμε στον αέρα», τόνισε ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Η εφαρμογή gov.gr wallet στα κινητά
«Πυρά» Κακλαμάνη κατά Κωνσταντοπούλου μετά τις καταγγελίες της για τη δικογραφία των Τεμπών - «Επιθυμεί προνομιακή πρόσβαση»
«Να πει ότι ψάχνει δικαιολογίες για τη μη ενημέρωση των βουλευτών της, οι οποίοι για πρώτη φορά χθες πήγαν να δουν τη δικογραφία» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής
Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης 10