Πολιτική

Έκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου – Λαγκάρντ μετά τα μεσάνυχτα! “Μην περιμένετε αποτελέσματα άμεσα”

Έκτακτη συνάντηση με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα έχει μετά τα μεσάνυχτα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην Ουάσινγκτον.

Όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε αναγκαίο να γίνει νέα συνάντηση, μέσα σε λίγες ώρες, των κ.κ. Τσακαλώτου και Λαγκάρντ.

Η επικεφαλής του Ταμείου μπορεί να μίλησε για εποικοδομητικές επαφές με την ελληνική κυβέρνηση αλλά έστειλε μήνυμα: μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά!
Η επικεφαλής του ΔΝΤ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή της με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου (το βράδυ του Σαββάτου 16.04.2016) στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον. Και έστειλε μήνυμα στην Αθήνα να μην ελπίζει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει άμεσα.

«Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμα να γίνει, μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Πιστεύουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αποτελεσματικά, η θέση μας σε σχέση με το ελληνικό ζήτημα δεν έχει αλλάξει: βιωσιμότητα και σταθερότητα», είπε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφερόμενη στο προσφυγικό ζήτημα είπε ότι για την αντιμετώπισή του θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν «όλες οι δυνάμεις», υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά μόνο μία χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 2
Χρυσοχοΐδης για τα επεισόδια στη Νομική Σχολή: Η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους – Τα Πανεπιστήμια δεν εφαρμόζουν τον νόμο του 2021
«Δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε μια σχολή χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος είναι», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Επεισόδια στη Νομική Σχολή
Γιατί «έσπασε τη σιωπή του» τώρα, ο Κώστας Καραμανλής – Πλημμέλημα «βλέπει» η κυβέρνηση
Μετά από μακρά σιωπή, κι ενώ από χτες τα κόμματα ξεκίνησαν ήδη να μελετούν την ογκωδέστατη δικογραφία των 59.000 εγγράφων, και τα βίντεο, ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δημόσια δήλωση
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής 1