Πολιτική

Έκτακτο σχέδιο για κούρεμα του ελληνικού χρέους – Κομισιόν και ΕΚΤ βρήκαν “διέξοδο” για συμφωνία

Ένα κείμενο που θα κάνει σαφή αναφορά στην ελέφρυνση του χρέους της Ελλάδας επεξεργάζονται Κομισόν και ΕΚΤ. Η δέσμευση, ανάλογξη εκείνης του 2012 θα ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση πιστεύουν οι Ευρωπαίοι. Δεν βλέπουν επιβολή ελέγχων στις αναλήψεις, εκτός και εάν υπάρξει έκτακτη ανάγκη. Πιθανή έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα στις 25/6 μετά την τακτική Σύνοδο της Ε.Ε.

Ένα απίστευτο παρασκήνιο φαίνεται ότι εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες σε Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη, στις έδρες Κομισον και ΕΚΤ δηλαδή όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από υψηλόβαθμο Ευρωπαίο αξιωματούχο υπάρχει προσπάθεια ανεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο μέσω ενός κειμένου συμφωνίας όπου θα υπάρχει σαφής αναφορά σε ελέφρυνση του ελληνικού χρέους, ανάλογη με εκείνη που είχε επιτύχει η Ελλάδα το 2012.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει πως το σενάριο που εξετάζεται και είναι το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι να συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των μελών της Ευρωζώνης την Πέμπτη το βράδυ μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Σκοπός είναι με αυτό τον τρόπο το ελληνικό ζήτημα να μην επισκιάσει τα άλλα σοβαρά θέματα που έχουν να συζητηθούν όπως το Grexit αλλά και η μεταναστευτική πολιτική.

Σε ότι αφορά τις ημερομηνίες και τον κίνδυνο επιβολής ελέγχων στις τραπεζικές αναλήψεις ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει σύμφωνα με την Καθημερινή πως κάτι τέτοιο θα γίνει μόνο εάν οι εκροές αυξηθούν επικίνδυνα τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 28
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξόρμηση πόρτα – πόρτα: Σε εγρήγορση ακόμα και τις γιορτές
Την ίδια ώρα, αναμένεται να ανασκουμπωθούν και τα συνεδριακά όργανα, καθώς σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, το Συνέδριο του κόμματος θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο
Τα κάλαντα στον Νίκο Ανδρουλάκη 8