Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκτακτο συνέδριο αποφάσισε η Κ.Ε. του ΣΥΝ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Θα γίνει μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ αποφάσισε κατα πλειοψηφία τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου εντός των επόμενων τριών μηνών, εγκρίνοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Οπως ανακοινωθηκε, για την καλύτερη οργάνωση του Συνεδρίου αποφασίστηκε η συγκρότηση Επιτροπής Θέσεων και Οργανωτικής Επιτροπής με επικεφαλής τους Γιάννη Δραγασάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη, αντίστοιχα. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η πλήρης σύνθεση των Επιτροπών.

Μεσα στον Φεβρουάριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για την διαμόρφωση των τελικών κειμένων των θέσεων προς το Συνέδριο.

Την πρόταση του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα για έκτακτο συνέδριο καταψήφισε η πλειονότητα των μελών της Ανανεωτικής Πτέρυγας, ενώ στελέχη του Αριστερού Ρεύματος που διαφωνούσαν απείχαν της ψηφοφορίας.
Κατά τη διήμερη έντονη συζήτηση εκφράστηκαν απόψεις υπέρ ή κατά του συνεδρίου και τελικά έγινε δεκτή η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα για τη διεξαγωγή του προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα, από τις σχέσεις του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον τους, την αντιπολιτευτική τακτική, τη λειτουργία των τάσεων, μέχρι τις εκλογές για τον Τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Τσίπρας είπε ότι θέλει να διαλύσει τους μύθους που δημιουργήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της ΚΠΕ ή συζητώνται στον κόσμο της αριστεράς. Είπε οτι το χειρότερο και από την αμφισβήτηση του προέδρου είναι η υπονόμευσή του ή η διάδοση φημών ότι επιδιώκει να δημιουργήσει μια δική του τάση εντός του ΣΥΝ. Αναφερόμενος έμμεσα στον κ. Αλαβάνο αλλά και σε άλλα στελέχη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είχε ανάγκη της αλληλεγγύης πολλών όταν δέκα ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας αμφισβητήθηκε έντονα, κάτι που δεν έγινε. 

Υπήρξαν τοποθετήσεις που έκαναν λόγο για πάλη των γενεών εντός του ΣΥΝ, σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, τις οποίες και απέρριψε, λέγοντας ότι όσοι νέοι έχουν αναλάβει τομείς ευθύνης εκτελούν κατά τρόπο άψογο τα καθήκοντά τους. 

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε σκέφθηκε ή τοποθετήθηκε υπέρ της κατάργησης των τάσεων, η λειτουργία των οποίων κατοχυρώνεται από το καταστατικό. Το θέμα είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι η δημοκρατική λειτουργία των τάσεων είναι προϋπόθεση για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος και τα συλλογικά όργανα να έχουν τον τελευταίο λόγο. 

Ο κ. Τσίπρας απέρριψε τις επικρίσεις ότι δεν υπάρχει επαρκής ατζέντα για να γίνει έκτακτο συνέδριο, τονίζοντας ότι οι πολιτικές εξελίξεις, το πρόγραμμα, οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτίμηση των εκλογικών αναμετρήσεων είναι επαρκείς λόγοι. 

Τέλος, ο Α. Τσίπρας είπε ότι το 1990 δεν έχει σχέση με το σήμερα και ότι από τότε συνέβησαν πολλά στην αριστερά και σήμερα ο ΣΥΝ έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

 Τόνισε  την ανάγκη να γίνει υπέρβαση των δυσκολιών, όλοι να συμβάλλουν για την έξοδο από την κρίση και όχι για την ανακύκλωσή της και να τεθεί το κόμμα σε δημιουργική κίνηση. 

    

    

   

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε