Πολιτική

Έλενα Ακρίτα κατά Νίκου Καρανίκα: Δε μας παρατάς, ασχολήσου με τη Μενεγάκη, ασαπέρα αγόρι μου

Λίγες ώρες πριν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συναντηθούν στις Σπέτσες για την κρίσιμη τριήμερη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος και η βουλευτής του κόμματος, Έλενα Ακρίτα, θέλησε να απαντήσει με τον πλέον καυστικό τρόπο στον Νίκο Καρανίκα, μετά τις βολές που εξαπέλυσε ο ίδιος κατά των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η Έλενα Ακρίτα με μια ανάρτηση στο Facebook απάντησε στον Νίκο Καρανίκα λέγοντας: «Δε μάς παρατάς ρε Καρανίκα. Ασχολήσου με τα πόδια της Μενεγάκη κι άσε μας ήσυχους. Που τόσους μήνες με τη διάσπαση, έχουμε ξεσκιστεί στη δουλειά και θα μας την πεις κι από πάνω. Ασαπέρα αγόρι μου».

Νωρίτερα ο Νίκος Καρανίκας έγραψε απευθυνόμενος προς τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούσαν με τη συνάντηση στις Σπέτσες πως ο Κασσελάκης «δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα, όπως έχετε συνηθίσει». Συγκεκριμένα, έγραψε: «Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος σας καλεί για να κάνετε αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και όσμωση σχέσεων και ιδεών και γι’ αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον».

Στη συνέχεια άσκησε σκληρή κριτική προς τους βουλευτές που διατύπωσαν την άποψη ότι η συνεδρίαση έπρεπε να λάβει χώρα σε μέρος με έντονο πολιτικό συμβολισμό, λέγοντας πως «κακώς ξεστομίστηκαν τέτοιοι τυχοδιωκτισμοί από στελέχη μας που προτρέπουν σε δημοσιότητες και φανφάρες με πρόσχημα την καταστροφή των χωριών και όχι την ανάγκη για συλλογική εργασία».

Ωστόσο, η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα:

 

Η επίμαχη ανάρτηση Καρανίκα:

«Στις Σπέτσες με τον καλύτερο τρόπο. Οι συναντήσεις εργασίας στις Σπέτσες που πρότεινε ο σύντροφος πρόεδρος Κασσελάκης γίνονται για την ουσία της πολιτικής κομματικής σχέσης της Κ.Ο και όχι για τα μάτια του κόσμου και τα ΜΜΕ. 

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι βιώσιμη η πρόταση εντυπωσιασμού των συντρόφων για ανάλογες συσκέψεις εργασιών σε χωριά κατεστραμμένα από τις θεομηνίες που είναι αδύνατον να προσφέρουν το περιβάλλον εργασίας που απαιτείται. 

Κακώς ξεστομίστηκαν τέτοιοι τυχοδιωκτισμοί από στελέχη μας που προτρέπουν σε δημοσιότητες και φανφάρες με πρόσχημα την καταστροφή των χωριών και όχι την ανάγκη για συλλογική εργασία. Πολύ κακώς που δόθηκε πολιτική διάσταση ενώ πρόκειται απλά για αντιδραστικότητα που χρίζει ψυχολογικής υποστήριξης και όχι πολιτικής.

 

Καλοί μου άνθρωποι, ο πρόεδρος σας καλεί για να κάνετε αυτό που κάνει κάθε μεγάλος σοβαρός ζωντανός οργανισμός όταν θέλει να υπάρχει σύσφιξη και ώσμωση σχέσεων και ιδεών και γι’ αυτό δεν σας καλεί για να περάσετε τούφα όπως έχετε συνηθίσει προφανώς για να αντιδράτε έτσι, αλλά για εργασία με ευθύνες και χρεώσεις σε ωραίο περιβάλλον. Γι’αυτό και θέλει να είστε προετοιμασμένοι με κείμενα και Power point…όσο άγνωστο και αν είναι. 

Είμαστε στο 2024 και καλό είναι να μαθαίνουμε από την εποχή μας και όχι από το ξεπερασμένο παρελθόν με τα άχρηστα τοτέμ και τα ανούσια ιερά. Είμαστε κόμμα σύγχρονο της Αριστεράς και όχι το ντουλάπι του αναχρονισμού λόγω ιδεολογικής οικειότητας και συνήθειας.

Οι τομές του συντρόφου Κασσελάκη προφανώς δεν ενοχλούν μόνο την αντιδραστική Δεξιά και ας είναι για το κοινό καλό. Ο σύντροφος πρόεδρος αρχικά ανακάτεψε φέρνοντας σε δύσκολη θέση από την αρχή την Βαλτωμένη αναχρονιστική αριστερά των δογμάτων και στην πορεία όλη την κοινωνία των ξεπερασμένων απόψεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί την λύση για τα ζητήματα που προκύπτουν και έχουν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο και την κοινωνία όλη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 6
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά