Πολιτική

Ελένη Τουλουπάκη: Για άλλα δυο χρόνια επικεφαλής της εισαγγελίας καταπολέμησης της διαφθοράς

Για ακόμα δύο χρόνια θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς η Ελένη Τουλουπάκη.

Την απόφαση έλαβε το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα από τα 11 μέλη του ΑΔΣ, τα οκτώ ψήφισαν υπερ της ανανέωσης της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη. Έξι μέλη του ΑΔΣ ψήφισαν υπέρ της διετούς ανανέωσης της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη και δύο τάχθηκαν υπέρ της μονοετούς ανανέωσης της θητείας της.

Οι έξι που ψήφισαν θετικά υπέρ της της ανανέωσης της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη για δυο χρόνια, έκριναν ικανή την εισαγγελέα να συνεχίσει, συμπεριλαμβάνοντας στην κρίση τους το γεγονός ότι είχε πολύ καλή έκθεση από τον επόπτη της αρεοπαγίτη.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η εισαγγελέας «ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων. Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη τάχθηκαν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Η ολοκλήρωση της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη ήρθε σε μία κρίσιμη χρονικά συγκυρία για την έρευνα στην υπόθεση της Novartis.

Η κυρία Τουλουπάκη ήταν θετική στην ανανέωση της θητείας της που θα της δώσει την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νέες βολές Γεωργιάδη κατά Κωνσταντοπούλου: «Βγήκα εκτός ορίων, είναι ό,τι χειρότερο έχω συναντήσει»
Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι απάντησε για να «υπερασπιστεί τον εαυτό του» απέναντι σε χαρακτηρισμούς και αιχμές για την εμφάνιση της της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στο ΑΤ Εξαρχείων
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Άδωνις Γεωργιάδης
Δούκας και Γιαννακοπούλου την «έπεσαν» στον Ανδρουλάκη για τους συνέδρους: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα μελών», «Τράβηξε πίσω αυτό το εκλογικό σύστημα»
Σκληρές αιχμές στην Πολιτική Γραμματεία, Το ζητούμενο -λένε τα στελέχη- ένα «μαζικό, δημοκρατικό, πολιτικό» συνέδριο και έξοδος από τη στασιμότητα
Δούκας και Γιαννακοπούλου 16