Πολιτική

Εμ-Φίλη-ος στον ΣΥΡΙΖΑ! Φίλης κατά Τσίπρα: Τι μπαρούφες είναι αυτές;

- Ρουκέτες κατά πάντων από τον Νίκο Φίλη
-"Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα αλλά ξεχνάει ότι τον ακούει ο λαός"
- Μπαρούφα αυτό που είπε ο Τσίπρας για τον ΔΟΛ
- Πρέπει να τελειώσουμε με τους ΑΝΕΛ και να πάμε με το ΠΑΣΟΚ
-"Που βρήκε τα λεφτά για τα εξοπλιστικά ο Καμμένος";
- Το δόγμα "εμείς είμαστε οι αμόλυντοι" τελείωσε"
 

Το ένα καρφί μετά το άλλο έριξε, σήμερα (11.02.2017) κατά την παρέμβαση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος τα “έβαλε” με την τακτική της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση, με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο αλλά και με τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τσίπρας υπόσχεται αλλά τον ακούει ο ελληνικός λαός

“Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι” ανέφερε.

Πρόσθεσε πως “το “ούτε ένα ευρώ μέτρα” το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το άκουσαν και 10 εκατομμύρια Έλληνες. Θα βοηθήσουμε να απαλύνουμε τις συνέπειες των νέων μέτρων αλλά επειδή μπορεί να συμβεί να πάρουμε νέα μέτρα θα είναι ακόμη ένα σημείο το οποίο ο αντίπαλος θα το χρεώσει στην πολιτική αναξιοπιστία μας. Όλα μπορείς να τα κάνεις αν είσαι ειλικρινής και τίποτα δεν μπορείς να κάνεις αν ο άλλος σου λέει ότι κοροϊδεύεις τον κόσμο”.

“Τελείωσε το εμείς είμαστε αμόλυντοι”

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, “μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση”. Ο ίδιος είπε ότι “τώρα πια το δόγμα οι αμόλυντοι εμείς και οι μολυσμένοι οι άλλοι, τελείωσε”.

Μάλιστα, τα “έβαλε” και με τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;”

Πρέπει να συμμαχήσουμε με το ΠΑΣΟΚ – Ο Τσίπρας είπε μπαρούφα για τον ΔΟΛ

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι ο φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί συμμαχία σε αυτό το χώρο. “Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ”.

“Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, Αυτή την μπαρούφα ποιος την είπε;” διερωτήθηκε. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως γνώριζε ότι πρόκειται για φράση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Φίλης είπε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερείς κινήσεις σε υγεία, στις 100 δόσεις , στα ασφαλιστικά κλπ.

“Φεύγοντας” – “Μην λες φεύγοντας”

“Υπάρχει και το θέμα των αντιφάσεων και των προβλημάτων της αριστερής διακυβέρνησης. Αυτά δεν τα έφερε το μνημόνιο αλλά ο κακός εαυτός μας. Κοιτάξτε. Υπάρχει ρήξη με τον αριστερό ριζοσπαστισμό. Ακόμη και το 16 με 17- 20% που μας λένε ότι παίρνουμε, άσχετα από το εάν είναι παραπάνω, έχει πολύ κοινωνική αριστερά απ’ έξω.

Έχει άλλο κομμάτι λαϊκού κόσμου που ακουμπάει πάνω μας και ένα κομμάτι ιδεολογικοκοινωνικοπολιτική αριστερά απ’ έξω. Δηλαδή επιδεινώθηκε η ρωγμή του μνημονίου. Αν πηγαίνει προς τα πάνω μπορείς να το επουλώσεις. Αν πηγαίνει προς τα κάτω οδηγεί σε μετάλλαξη του κόμματος” τόνισε.

“Στο θέμα των θρησκευτικών, το ακούτε και στην κοινωνία, δώσαμε ένα στίγμα υποχώρησης. Δεν λέω ότι υποχωρήσαμε. Και σε άλλα ζητήματα. Στα θέματα των αξιών είμαστε δεσμευμένοι να αφήσουμε κάτι πίσω μας φεύγοντας γιατί η τρόικα δεν μας εμποδίζει” είπε.

Τότε ο Στέλιος Παππάς πετάχτηκε από τη θέση του στο κοινό και ανέφερε: “δεν φεύγουμε όμως”! “Σε δυο χρόνια. Σήμερα είναι Στέλιο μου, δεν είναι σε δυο χρόνια. τι θα κάνουμε. Έχει μεγάλη σημασία μένοντας ή φεύγοντας να έχεις αφήσει το αποτύπωμα σου και να είναι δύσκολο στον άλλον να ξεκολλήσει το αποτύπωμα” απάντησε ο κ. Φίλης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 13
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καρακατσάνη: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 17
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 10
Μακάριος Λαζαρίδης στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταθέτω μήνυση κατά της διευθύντριας Τύπου του γραφείου του ΠΑΣΟΚ – Η απάντηση από την Χαριλάου Τρικούπη
Στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφερόταν ότι: «Ο εν λόγω κύριος σήμερα επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά σε μάρτυρα γιατί δεν του άρεσαν οι απαντήσεις του»
Εξεταστική
14
Ο Διαμαντής Καραναστάσης παραιτήθηκε από βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας: «Σαν το γάλα μες στις μύγες - Επιστρέφω στον πολιτισμό»
Την παραίτησή του από την Πλεύση Ελευθερίας υπέβαλε ο Διαμαντής Καραναστάσης - Στην ανάρτησή του ευχαριστεί προσωπικά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 73