Πολιτική

Ενήμερη η κυπριακή κυβέρνηση για τις επαφές Κοτζιά στη Νέα Υόρκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι πλήρως ενήμερη για τα διαμειφθέντα στις σημαντικές συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι ενήμερη από τον ίδιο τον κ. Κοτζιά για το περιεχόμενο των επαφών του στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος είπε ότι η επιστολή του Ν. Αναστασιάδη προς τον Αντόνιο Γκουτέρες θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν αύριο αργά το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Με την επιστολή του ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για τη συμμετοχή του στη διάσκεψη της Γενεύης και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι συζήτηση για το περιεχόμενο της επιστολής έγινε ήδη σε επίπεδο μόνιμου αντιπρόσωπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Στο μεταξύ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές του στην κατεχόμενη Λευκωσία και αναχωρεί για τη Γενεύη αύριο το μεσημέρι.

Ο Ακιντζί είχε συνάντηση με τους πρώην ηγέτες της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μεχμέτ Αλί Ταλάτ και Ντερβίς Έρογλου. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία συγκαλείται διεθνής διάσκεψη, η οποία πρέπει να καταλήξει σε λύση, ενώ ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι οι δηλώσεις από την Ελλάδα και τη νότια Κύπρο, κατά την έκφρασή του, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελπίδας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ 5
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331