Πολιτική

Έντονη ανησυχία Κώστα Καραμανλή για την Τουρκία: Ίσως θέλει να στήσει σκηνικό Ιμίων

Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, με όσα διαδραματίζονται στα ελληνοτουρκικά.

Όπως αναφέρει η “Real News”, ο Κώστας Καραμανλής εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του με κάθε ευκαιρία και δεν διστάζει να τη διατυπώνει, όταν η συζήτηση φτάνει σε αυτό το θέμα.

Μάλιστα, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που έχει, είτε με τους συνεργάτες του, είτε με όσους τον επισκέπτονται στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού, η έκδηλη ανησυχία του πρώην πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά υπερκαλύπτει κάθε άλλο θέμα που βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ο κ. Καραμανλής λέει: «Απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια και επαγρύπνηση».

Οι υδρογονάνθρακες

Η πάγια εκτίμηση του πρώην πρωθυπουργού είναι πως η βαθύτερη αιτία για τη συμπεριφορά της Άγκυρας από το 1973 και έπειτα είναι το ζήτημα των υδρογονανθράκων.

Κι αυτός είναι ο λόγος, όπως πίστευε από παλιά ο κ. Καραμανλής, που από τότε η Τουρκία ξεκίνησε να διατυπώνει τη θέση ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας ήταν αναμενόμενη.

Πριν από μερικές ημέρες όταν συζητούσε με συνεργάτες του και ανθρώπους που έχουν γνώση και παρακολουθούν τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Καραμανλής έλεγε προβληματισμένος: «Η Τουρκία ίσως θέλει να στήσει ένα σκηνικό Ιμίων».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
Στην ανάρτησή του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, που προκάλεσε αντιδράσεις, αναφέρθηκε ο υπουργός...
Ο Άδωνις Γεωργιαδης
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32