Πολιτική

Επαφές Σαμαρά στις Βρυξέλλες για την οικονομία

Οι υπουργοί Οικονομίας εξέφρασαν στον Αντώνη Σαμαρά την στήριξή τους προς τα μέτρα που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

“Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, αλλά η προσπάθεια όλων μας συνεχίζεται…Με στόχο να υπάρξει Ευρωπαϊκή λύση και όχι λύση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου», τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του στις Βρυξέλλες όπου μετείχε σε πρόγευμα εργασίας με τους Υπουργούς Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,που πραγματοποιήθηκε στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι με τους Υπουργούς Οικονομικών του ΕΛΚ και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “συζητήσαμε για το Ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα, για τις επιπτώσεις του στην Ευρωζώνη και για τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα”.

Εξήγησα, είπε, την άποψή μας για το απαραίτητο μείγμα πολιτικής, αλλά και για τη σημασία μιας έκτακτης στήριξης της Ελλάδας αυτή τη στιγμή.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε πως έθιξε δύο πράγματα: Tην ανάγκη χειροπιαστής υποστήριξης, που πρέπει να προσφέρει η Ευρώπη, για να θωρακίσει τον Ελληνικό δανεισμό από τις δυσκολίες της αγοράς και τους κερδοσκόπους και την ανάγκη συμπλήρωσης των μέτρων που παίρνει η Ελλάδα για το έλλειμμα, με μέτρα τόνωσης της Αγοράς και της Οικονομίας, ώστε το τελικό μείγμα οικονομικής πολιτικής να είναι πιο αποτελεσματικό. 

Σύμφωνα με τον Α. Σαμαρά, οι Υπουργοί εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και τον ενημέρωσαν για τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να υπάρξει έκφραση έμπρακτης στήριξης.

Πρόσθεσε ότι “ακόμα συμφωνία δεν υπάρχει. Η συζήτηση θα συνεχιστεί ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η οριστική απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής. Στις 25 του μηνός, θα βρίσκομαι ξανά στις Βρυξέλλες μετά από πρόσκληση της Γερμανίδας Καγκελαρίου κας Μέρκελ, για να παρουσιάσω τις θέσεις της ΝΔ στους αρχηγούς και Πρωθυπουργούς του ΕΛΚ”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 18