Πολιτική

Έπιασε ο “εκβιασμός” Βενιζέλου; – Οι επόμενες κινήσεις του μέχρι τις εκλογές

Φως βλέπουν στην Ελιά μετα το σκληρό δίλημμα, που έθεσε ο Ευαγγελος Βενιζελος για πτώση της κυβερνησης σε περιπτωση που το κοινο σχήμα αποδοκιμαστεί στις Ευρωεκλογές - ενδείξεις για επανασυσπείρωση της εκλογικής βάσης συμφωνα με τις κυλιόμενες μετρήσεις - κυοφορούνται ενοποιητικες πρωτοβουλίες στο ανώτερο δυνατό πολιτικο επίπεδο - μαζική συμμετοχή σε χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Ελιάς με ομιλητές τη Φωφη Γεννηματά και τον Φίλιππο Σαχινίδη.

Σε επιχείρηση αναπτερωσης του ηθικού των στελεχών και της εκλογικής βάσης της Δημοκρατικης παράταξης επιδίδεται τα τελευταία 24ωρα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία εχει ισχυρές ενδείξεις οτι μετα το δίλημμα, που ετέθη με περισση σαφήνεια απο τον Ευάγγελο Βενιζελο, κινητοποιείται η μεχρι πρότινος εν υπνώσει εκλογική βάση του Κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφοριες, υπάρχουν ενδείξεις απο τις μετρήσεις, που επεξεργάζεται καθημερινά η Χαριλάου Τρικουπη, οτι επανασυσπειρωνονται οι ψηφοφόροι της ευρύτερης Κεντροαριστερας, γεγονός, που εξηγεί και τη δημοσκοπική “ανάταση”, που διαπιστώνεται τα τελευταία 24ωρα.

“Το ΠΑΣΟΚ εχει τεράστια πολιτικα κοιτάσματα στην ελληνική κοινωνία, απλώς πρεπει να τα ενεργοποιήσει” παρατηρούσε έμπειρο κοινοβουλευτικό στέλεχος του Κινήματος, που δεν έκρυβε την ικανοποίηση του για τη μεχρι τωρα απήχηση των μηνυμάτων, που εκπέμπει στην ελληνική κοινωνία η ηγεσία του κομματος. Τη συγκεκριμένη ρητορική αναμενεται να επικαιροποιήσει ο κύριος Βενιζέλος κατα την ομιλία του στην ΚΟ του κομματος, όπου αναμενεται να καλέσει σε πανστρατιά όλον το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, ωστε να διαλυθεί η ψευδαίσθηση περι “χαλαρής ψηφου” αλλα και να αναχαιτίσει τη διάθεση για αποχή.

Συμβολή στη μεχρι τωρα επιτυχία του μηνύματος εχει και η προσχώρηση σε αυτο της συντριπτικής πλειοψηφίας του στελεχικού δυναμικού του Κινήματος, ανεξαρτήτως ίδιων κινήτρων και ελατηριων. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το ενα μετα το άλλο, ευθυγραμμίζονται με το μήνυμα των εκλογών συμφωνόντας σε κατ ιδίαν συζητησεις τους οτι η συγκεκριμένη τακτική ήταν περίπου μονόδρομος για την ηγεσία του κομματος. Απόδειξη, εξάλλου, οτι το μήνυμα περνάει στην κοινωνία ειναι, οπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, και οι οργίλες αντιδράσεις όμορων πολιτικών σχηματισμών, οπως ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι.

Πρωτοβουλίες σε επίπεδο κορυφής

Η στρατηγικη του ΠΑΣΟΚ, πάντως, δεν εξαντλείται στην επιστράτευση διλημμάτων, καθώς η ηγεσία του αντιλαμβάνεται οτι για τον πολλαπλασιασμό των δυνάμεων της Δημοκρατικης παράταξης επιβάλλεται να επικρατήσει ο συμβολισμός οτι το κόμμα και η παράταξη κατέρχεται ενωμένη στην πολυ κρίσιμη μαχη πολιτικης επιβίωσης, που δίνει. Συμφωνα με ασφαλείς πληροφοριες, εξελίσσονται στο παρασκήνιο έντονες διεργασίες, ώστε να δοθεί η εντύπωση οτι το “όλον ΠΑΣΟΚ” κινητοποιείται στο ανώτερο πολιτικο επίπεδο στις Αυτοδιοικητικές εκλογές αλλα και τις Ευρωεκλογές. Δεν αποκλείεται την επόμενη εβδομάδα οι συγκεκριμένες διεργασίες να ευδοκίμησουν…

Καθόλου τυχαίες, εξάλλου, δεν ειναι οι συνεχείς παροτρύνσεις του ιστορικού στελέχους του κόμματος, Κώστα Σκανδαλιδη, προς τους πρωην πρωθυπουργούς, Γιώργο Παπανδρεου και Κώστα Σημιτη, να στηρίξουν με δημόσιες τοποθετήσεις τους το εγχείρημα της Ελιάς τις τελευταίες ημερες του προεκλογικού αγώνα. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις συμφωνα με ασφαλείς πληροφοριες τυγχάνουν της αποδοχής της ηγεσία του κομματος.

Επίδειξη ισχύος….

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση σε χθεσινοβραδινή πολιτικη εκδήλωση της Ελιάς με βασικούς ομιλητές τη Φώφη Γεννηματά και τον Φίλιππο Σαχινδη. Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Παπανδρεικού στοιχείου με τη Ρεγγίνα Βαρτζελη εκ των στενότερων συνεργατών του πρωην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρεου, αλλα και τον πρωην υπουργού, Μανώλη Οθωνα. Παρόντες επισης οι υποψήφιοι ευρωβουλευτες με την Ελιά Συλβάνα Ραπτη, Παντελης Καψης, Κατερινα Μπατζελή, Ευαγγελία Κουρουπακη και Δημήτρης Καρελας. Στην εκδήλωση προσήλθαν οι βουλευτες του κομματος, Παναγιωτης Ρηγας, Γιαννης Δριβελέγκας, Μιχαλης Κασσης και Χρηστος Γκογκας, ενω παρέστησαν οι Χρήστος Πρωτοπαππας και Τονια Αντωνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικήτας Κακλαμάνης στο Newsit: «Αποσύρω την στήριξή μου στον Άρη Σπηλιωτόπουλο αν περάσει στον Β γύρο»

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε ΣΥΡΙΖΑ: «Τι θ’ απογίνουν χωρίς Μνημόνια να σκίζουν; Τι θ’ απογίνουν χωρίς βαρβάρους;»

Βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά την ευρωκάλπη;

ΣΥΡΙΖΑ: Από τον …”Σημίτη” μέχρι τον “Παπανδρέου” και την Τζάκρη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τον Φεβρουάριο το πρόγραμμα του κόμματος Καρυστιανού – Χωρίς αριστερά και δεξιά καπέλα, λέει η Μαρία Γρατσία
Η στενή συνεργάτιδα της τέως προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί «η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινού καλού»
Η Μαρία Καρυστιανού
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
7
Το Μαξίμου «έκοψε» τον Κώστα Ανεστίδη από τη συνάντηση της Δευτέρας - «Θα πάω για να εκπροσωπήσω τους αγρότες» επιμένει ο αγροτοσυνδικαλιστής
Όπως γράφει και στην στήλη της η Χριστίνα Κοραή, Μαρούδας, Τζέλλας και Αλειφτήρας του ζητούν να διευκολύνει την επιτροπή και να φύγει μόνος του, ενώ πιέσεις του ασκούν και άλλοι αγρότες μετά τα χυδαία σχόλια για τον πρωθυπουργό
Ο Κώστας Ανεστίδης
89
Οι προσδοκίες της κυβέρνησης από τη συνάντηση με τους «σκληρούς» των μπλόκων – Οι απαράβατοι όροι και το μήνυμα
Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών «κλείδωσε» μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, κι ενώ η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές, ότι δεν πρέπει να περιμένουν επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί
τρακτέρ