Πολιτική

Επικοινωνιακή αντεπίθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο – Πως “είδαν” στο Μαξίμου τις απεργιακές συγκεντρώσεις

Εργασιακό νομοσχέδιο: Η αποτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων και η «μάχη» της Βουλής. Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει η κυβέρνηση;

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, με την παρουσία μάλιστα τεσσάρων αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκάλεσε προβληματισμό στην κυβέρνηση… 

Στο Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν από σήμερα κιόλας, και προς την τελική ευθεία για την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου στη Βουλή, επικοινωνιακή αντεπίθεση… 

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ρίχνονται στη “μάχη”, προκειμένου μέσα από τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να επικοινωνήσουν στους πολίτες ένα προς ένα τα σημεία του νομοσχεδίου, τα οποία η κυβέρνηση σημειώνει ότι προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και παράλληλα παρέχουν διευκολύνσεις για την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την οικογενειακή τους ζωή. 

Η κοινοβουλευτική “μάχη” ξεκινά στη Βουλή τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, και παρά τον αρχικό σχεδιασμό να ψηφιστεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου, συζητείται η σύντμηση της διαδικασίας και το εργασιακό νομοσχέδιο να γίνει νόμος του κράτους από το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουνίου. 

Μάλιστα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, δια του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, θα κατατεθεί πρότασης ονομαστικής ψηφοφορίας, με στόχο να κληθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν σε ένα προς ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου. 

«Η αντιπολίτευση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους πολίτες που λέει ότι υποστηρίζει. Να τοποθετηθεί σε κάθε ένα θετικό, προοδευτικό μέτρο, ξεχωριστά» δηλώνει στο Newsit.gr στέλεχος της κυβέρνησης.

Κωστής Χατζηδάκης: Κάναμε ρεκόρ εκδόσεων εκκρεμών συντάξεων τον Οκτώβριο - Τι είπε για κατώτατο μισθό

Χατζιδάκης κατά αντιπολίτευσης 

Ό,τι κάνει το άσπρο μαύρο κατηγόρησε ευθέως χθες, μετά τις απεργειακές κινητοποιήσεις την αντιπολίτευση ο υπουργός Εργασίας. «14 μέρες άδεια πατρότητας, 2 μήνες γονική άδεια και για τους δύο γονείς, πληρωμένη από τον ΟΑΕΔ. Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και της βίας στην εργασία. Θετικά μέτρα για τα παιδιά που δουλεύουν στα ντελίβερι και τα κούριερ, για τους εργατοτεχνίτες, για την τηλεργασία.
Η αντιπολίτευση παριστάνει ότι όλα αυτά δεν τα βλέπει. Έχει κολλήσει με την καραμέλα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας” αντέδρασε ο Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι και αυτό το θέμα η κυβέρνηση το ρυθμίζει “με βάση αυτά που συμβαίνουν στην πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακολουθώντας μάλιστα τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές μαζί με την αριστερά!», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Σάνσεθ στην Ισπανία και η κεντροαριστερή κυβέρνηση των «Σοσιαλιστών» με το «Μπλόκο της Αριστεράς» στην  Πορτογαλία, ακολουθούν και αυτοί «ανάλγητες νεοφιλελεύθερες πολιτικές» κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών τους; Επί αυτού του ερωτήματος αναμένεται να καλέσει ο υπουργός Εργασίας τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΜέΡΑ 25  – που εστιάζουν στη ρύθμιση για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας – να απαντήσουν στη Βουλή.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στο εσωτερικό της “γαλάζιας” κοινοβουλευτικής ομάδας. Παρ’ ό,τι στην κυβερνητική παράταξη δεν αναμένουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από βουλευτές, με αντίκτυπο στο αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, ωστόσο υπάρχει επαφή με βουλευτές οι οποίοι έχουν μεταφέρει στην κυβέρνηση της αγωνία και την γκρίνια ψηφοφόρων…

apergianew

“Ταμείο” κάνει η Κυβέρνηση

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όπου παρακολούθησαν με προσοχή όσα συνέβησαν χθες στις απεργειακές συγκεντρώσεις, σημειώνουν ότι οι κινητοποιήσεις στην Αθήνα ήταν οπωσδήποτε μεγαλύτερες από εκείνες της Πρωτομαγιάς, ωστόσο τονίζουν ότι παρά την κινητοποίηση των προηγούμενων ημερών μέσα και από τους κομματικούς μηχανισμούς και τα social media, το παρόν έδωσαν εκτός από τους 4 από τους 5 πολιτικούς αρχηγούς, οι συνδικαλιστικές και κομματικές οργανώσεις και… “όχι η κοινωνία”,  όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

“Η συμμετοχή στην απεργία ήταν εξαιρετικά μικρή, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κόσμος δεν υιοθετεί τους ισχυρισμούς της Αντιπολίτευσης, ούτε τις πρακτικές των συνδικάτων” δηλώνουν κυβερνητικές πηγές. 

Επικαλούμενοι επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι: στον τραπεζικό κλάδο η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 2, στα σούπερ μάρκετ ήταν αλλού μηδενική κι αλλού 2%, τα καταστήματα του λιανεμπορίου και η εστίαση παρέμειναν ανοιχτά, στις τηλεπικοινωνίες η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 15% και στις αερομεταφορές ήταν μηδενική. Όσον αφορά στις ΔΕΚΟ επισημαίνουν ότι η συμμετοχή ήταν: 3,58% στη ΔΕΗ, 4,75% στην ΕΥΔΑΠ, στον ΔΕΔΔΗΕ 2,54%, στα ΕΛΤΑ 15,28% και στην ΕΥΑΘ 8,80%.

Στον αντίποδα η αντιπολίτευση κάνει λόγο για “επιτυχείς” απεργειακές εκδηλώσεις και ακονίζει “τα βέλη” για τη μάχη της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», Σπύρος Σουρμελίδης, μετά το πρωτοσέλιδο για τον Τσίπρα: «Δεν απηχεί τις απόψεις μας» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ανοιχτά και ξεκάθαρα στην παρουσίαση του βιβλίου του στο Παλλάς ότι δεν επιθυμεί να μοιραστεί πλέον αποφάσεις»
Το εξώφυλλο της εφημερίδας Αυγή 44
Η πλευρά Τσίπρα απαντά στα σχόλια για τον εξώστη: Προσπαθούν να πετάξουν «τη μπάλα στην εξέδρα», το θέμα δεν είναι οι ηγεσίες
«Άλλωστε στην κοινωνία, στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη της σημερινής πολιτικής και όχι στις ηγεσίες των κομμάτων, απευθύνεται η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα»
Η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα
Κώστας Καρμανλής: «Να είμαστε ευαίσθητοι και δεκτικοί απέναντι στους Έλληνες αγρότες, να τους ακούμε και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους»
Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση της ΣΕΚΕ και της αστικής μη κερδοσκοπική εταιρίας «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο δημοτικό θέατρο Ξάνθης για τον αγώνα που δίνουν οι αγρότες στα μπλόκα τις τελευταίες ώρες
Κώστας Καραμανλής 5
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ακραία μορφή διαμαρτυρίας τα μπλόκα των αγροτών, δυσκολεύουν την καθημερινότητα, δεν βοηθούν
«Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Όσα χρήματα δικαιούνται, θα τα λάβουν στο ακέραιο»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 37
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η Ελλάδα επίκεντρο της στρατηγικής Τραμπ για ενέργεια, επενδύσεις και ΑΙ»
Η πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα μας χαρακτήρισε τη Βόρεια Ελλάδα ως τεχνολογικό κόμβο και μίλησε για την αξιόπιστη και αναπτυσσόμενη σχέση μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ - Αναλυτικά η συνέντευξή της
Κίμπερλι Γκιλφόιλ 5