Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίσκεψη Ομπάμα: Γαρίδες, σφυρίδα και γλυκό με κάστανα το μενού!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Παρότι λάτρης των… burgers, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, θα δειπνήσει… α λα ελληνικά όταν “πατήσει” στη χώρα μας. Οι… ανύπαρκτοι αστερίσκοι και το μενού.

Την Τρίτη καταφθάνει στη χώρα μας ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος ωστόσο δεν θα παραδώσει την… προεδρική σκυτάλη στον Ντόναλντ Τραμπ πριν τις 20 Ιανουαρίου του 2017. Το παρασκήνιο για το μενού του επίσημου δείπνου μεταφέρει η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη.

Αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα:

“Αφού εξασφάλισα το μενού στο δείπνο προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα, λέω να αρχίσω με αυτό για να δείτε πως ετοιμάζεται ένα δείπνο Πλανητάρχη, έστω και απερχόμενου, σε ελληνικό έδαφος. Πρώτα απ’ όλα ρωτήθηκε μέσω… μυστικών υπηρεσιών, τι φαγητό του αρέσει κι αν υπάρχουν φαγητά που δεν τα τρώει, είτε επειδή δεν του αρέσουν, είτε επειδή έχει κάποια αλλεργία σ’ αυτά.

Τους ειδοποίησαν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει κανένα πρόβλημα με το φαγητό και τρώει τα πάντα. Βεβαίως, όλα τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης έχουν γράψει πολλές φορές ότι του Ομπάμα του αρέσουν τα χάμπουργκερ, αλλά δεν πρόκειται να τον ταϊσουμε στο Προεδρικό Μέγαρο junk food.

Θα του προσφέρουμε ψαράκι, σφυρίδα φρεσκότατη, την ίδια μέρα αγορασμένη από την ψαραγορά του Ρέντη. Την επιμέλεια του φαγητού έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου: οι Στέφανος Τσιαμπαλής και Θανάσης Σκούρας… Με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, εν συνεχεία κυρίως πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο έχουν αποφασίσει να παρασκευάσουν γλυκό με κάστανα, αφού, όπως έλεγαν, είναι η εποχή τους.

Ομπάμα στην “Καθημερινή”: Συγχαρητήρια σε Τσίπρα και Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις

Και στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με το τι θέλουν οι συνδαιτυμόνες του κ. Ομπάμα”.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε