Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ

Στα άκρα αναμένεται να φτάσει η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ και εν όψη του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε χθες την κυβέρνηση για επαναφορά του δόγματος « νόμος και τάξη» προκειμένου να απεγκλωβιστεί από το μεγάλο πρόβλημα , το προσφυγικό αλλά και από τις δύσκολες παρενέργειες του φορολογικού υποστηρίζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να εκτρέψει την προσοχή από το μείζον ζήτημα του προσφυγικού και διαμορφώνει ατζέντα νόμου και τάξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας τα γεγονότα των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι την συγκεκριμένη στιγμή ο βασικός εκτελεστής ενός σχεδίου που στόχο έχει να αλλάξει την ατζέντα από το προσφυγικό και τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα τα οποία προέκυψαν εξ αίτιας αυτού του θέματος ενώ με αυτόν τον τρόπο προσεγγίζονται και πάλι τα ακροδεξιά στοιχεία που καταδικάστηκαν για τα μπάρμπεκιου έξω από τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

“Θέλουν να ξεχαστεί το φορολογικό”

Παράλληλα υποστηρίζουν τα στελέχη της αντιπολίτευσης , η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεχαστεί το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο είναι πολύ κατώτερο των προσδοκιών που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση.

«Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα» λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους.

“Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός το ξύλο στους φοιτητές”

Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού.»

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ο οποίος βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ μαζί με την Θ. Φωτίου και την Μ. Τζούφη σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «τα Πανεπιστήμια πρέπει να είναι ανοιχτά, να λειτουργούν με τους φοιτητές και τους πανεπιστημιακούς και όχι να κλείνονται και να πολιορκούνται από αστυνομικές δυνάμεις.

Το Πανεπιστημιακό άσυλο δεν προφυλάσσεται με δακρυγόνα και ΜΑΤ. Τα μαθήματα και η ευρυθμία δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σε συνθήκες πολεμικής από την πλευρά των αρχών ασφαλείας.

Η ευθύνη είναι της κυβέρνησης. Επέλεξε λίγες μέρες πριν το Πολυτεχνείο να δημιουργήσει ένταση, μια κατάσταση που δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξει.»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις