Πολιτική

Eργασιακή εφεδρεία και στη Βουλή! Στο μικροσκόπιο και το χαμάμ για τους βουλευτές

Παράλληλα με την εργασιακή εφεδρεία, συγχωνεύσεις και καταργήσεις διευθύνσεων είναι στους στόχους του προέδρου του Κοινοβουλίου, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Στα πρότυπα των αλλαγών στο κράτος και της περικοπής δαπανών, όπως αποτυπώνονται και στον Κρατικό Προϋπολογισμό, θα κινηθεί και η Βουλή.

Θυμίζουμε πως παλαιότερα ο Φίλιππος Πετσάλνικος είχε ξεκαθαρίσει πως και για το Κοινοβούλιο θα ισχύσει ότι ισχύει και στον στενό δημόσιο τομέα και κατόπιν αυτού αναμένεται πως μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και η Βουλή θα κληθεί να παραδώσει λίστα με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το νομοσχέδιο που κατατίθεται απόψε στη Βουλή, η ρύθμιση για όσους εργάζονται στο στενό δημόσιο τομέα προβλέπει ότι. όσοι το 2013 έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και είναι πάνω από 55 ετών φεύγουν αυτοδικαίως, δηλαδή μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία.

Στους υπαλλήλους της Βουλής θα ισχύσει επίσης το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο που θεσμοθετείται και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των υπαλλήλων της Βουλής, καθώς «φοβούνται» πως η ανακοίνωση ότι θα ισχύσει και στην περίπτωση τους ότι και σε όλο το δημόσιο, τους παραπέμπει εμμέσως στον θεσμό της εργασιακής εφεδρεία.

Τέλος στο μικροσκόπιο θα μπει και η λειτουργία και οι παροχές του γυμναστηρίου της Βουλής, όπως είναι π.χ. η λειτουργία του χαμάμ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

‘Επιασαν βουλευτές και αιρετούς να παίρνουν διπλές συντάξεις – Τώρα; Θα τους τις πάρουν πίσω;

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη για την ενέργεια - «Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πληρώνουν από τα ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος στην Ευρώπη»
«Σχεδόν ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυριά αδυνατεί να θερμάνει επαρκώς την κατοικία του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
O Νίκος Ανδρουλάκης
Τα συλλυπητήρια μηνύματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι»
Τη φονική πυρκαγιά στην μπισκοτοβιομηχανία σχολίασε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2025 έκλεισε με «τραγικό απολογισμό δεκάδων νεκρών» σε εργατικά δυστυχήματα
Εικόνες από το φλεγόμενο εργοστάσιο από ψηλά
Ο Ανδρουλάκης ζητά παραίτηση Φλωρίδη για τη «διάταξη Κεφαλογιάννη»: «Δεν στέκεται ως υπουργός Δικαιοσύνης»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για απομάκρυνση από τον ευρωπαϊκό δρόμο και για πρακτικές που «προσομοιάζουν στην Ουγγαρία»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
20
Επιστολική ψήφο για τους Έλληνες του εξωτερικού και στις εθνικές προτείνει ο Μητσοτάκης - Σχέδιο για Τριεδρική Εκλογική Περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επαναφορά των εδρών Επικρατείας σε 12 καθώς και ότι το όριο εισόδου στη Βουλή παραμένει στο 3%
κάλπη
Κυριάκος Μητσοτάκης για την τραγωδία στο εργοστάσιο «Βιολάντα»: Η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων – Η Πυροσβεστική ερευνά για να αποδοθούν ευθύνες
«Η Πυροσβεστική ερευνά ήδη τις συνθήκες για να αποδοθούν ευθύνες» τόνισε ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
52