Πολιτική

Ετοιμάζουν πολυτελές Resort στις Φλέβες, Silicon Island στην Αίγινα και γήπεδο γκόλφ στα Χανιά

Και όλα αυτά ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις! Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρόκειται μόνο για πολυετείς παραχωρήσεις που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είπε ακόμα ότι οι εργασίες θα γίνονται από τον μηχανικό, οπότε δεν χρειάζονται άδειες και θα διεξάγεται ανοικτός διαγωνισμός μέσω ίντερνετ.

Για την αξιοποίηση της έκτασης στις Φλέβες επανέλαβε ότι:

– Η πρώτη πρόταση είναι από το Άμπου Ντάμπι με ενοίκιο 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού, για τη δημιουργία ενός resort 22.000 θέσεων μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Θα είναι ήπιας οικολογικής κατασκευής, διευκρίνισε

– Η δεύτερη είναι από το Ισραήλ για δημιουργία ενός “Silicon Island”, δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας. Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε την περιοχή Τούρλος στην Αίγινα, είπε και μίλησε για 60.000 θέσεις εργασίας στην ολοκλήρωση της επένδυσης, που προβλέπει τη δημιουργία κέντρων υψηλής τεχνολογίας, βιοτεχνολογίας, ελληνικού ινστιτούτου τεχνολογίας και έργα τουριστικού επιπέδου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται, επίσης, σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκολφ σε παλιό αεροδρόμιο των Χανίων.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Πρέβεζα, αλλά και για ολόκληρη την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία δεν πωλείται. Η ιδιοκτησία παραμένει στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέστησε σαφές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή σύγκρουση ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ με φόντο τις εκλογές: Η επίθεση στον Πιερρακάκη και το ξεκάθαρο «όχι» στον Τσίπρα
Το ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει τον μονομέτωπο «πόλεμο» με την κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού Άννα Διαμαντοπούλου έκλεινε και οποιαδήποτε «πόρτα» συνεργασίας με το υπό ίδρυση κόμμα του Αλέξη Τσίπρα
Νίκος Ανδρουλάκης
Ζαχαράκη για τις 17χρονες στην Ηλιούπολη: «Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία έχουμε χρέος να σεβαστούμε τα παιδιά και τις οικογένειές τους»
«Χρέος μας είναι να ενισχύουμε καθημερινά ένα σχολικό περιβάλλον που καλλιεργεί τον σεβασμό, την αποδοχή και την ουσιαστική στήριξη των παιδιών» γράφει η υπουργός Παιδείας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
Μισθολογική διαφάνεια, νέοι κανόνες στις προσλήψεις και προκηρύξεις ανεξαρτήτως φύλου – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας
Ο υποψήφιος θα γνωρίζει πριν από τη συνέντευξη το ύψος ή το εύρος του μισθού, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ζητούν στοιχεία για τη μισθολογική δομή της επιχείρησης
Εργαζόμενοι, συνέντευξη