Πολιτική

Ετοιμάζουν πολυτελές Resort στις Φλέβες, Silicon Island στην Αίγινα και γήπεδο γκόλφ στα Χανιά

Και όλα αυτά ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις! Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πρόκειται μόνο για πολυετείς παραχωρήσεις που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Είπε ακόμα ότι οι εργασίες θα γίνονται από τον μηχανικό, οπότε δεν χρειάζονται άδειες και θα διεξάγεται ανοικτός διαγωνισμός μέσω ίντερνετ.

Για την αξιοποίηση της έκτασης στις Φλέβες επανέλαβε ότι:

– Η πρώτη πρόταση είναι από το Άμπου Ντάμπι με ενοίκιο 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού, για τη δημιουργία ενός resort 22.000 θέσεων μέσα από μία επένδυση ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Θα είναι ήπιας οικολογικής κατασκευής, διευκρίνισε

– Η δεύτερη είναι από το Ισραήλ για δημιουργία ενός “Silicon Island”, δηλαδή ενός πρότυπου κέντρου έρευνας και τεχνολογίας. Η ελληνική πλευρά αντιπρότεινε την περιοχή Τούρλος στην Αίγινα, είπε και μίλησε για 60.000 θέσεις εργασίας στην ολοκλήρωση της επένδυσης, που προβλέπει τη δημιουργία κέντρων υψηλής τεχνολογίας, βιοτεχνολογίας, ελληνικού ινστιτούτου τεχνολογίας και έργα τουριστικού επιπέδου.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται, επίσης, σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκολφ σε παλιό αεροδρόμιο των Χανίων.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Πρέβεζα, αλλά και για ολόκληρη την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία δεν πωλείται. Η ιδιοκτησία παραμένει στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέστησε σαφές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μη κρατικά πανεπιστήμια: «Συνταγματικό το πλαίσιο, δεν θα χαθεί το ακαδημαϊκό έτος» λέει το υπουργείο Παιδείας μετά την ακύρωση τριών αδειών από το ΣτΕ
Σε ζητήματα της διοικητικής διαδικασίας και όχι στον νόμο αποδίδει το υπουργείο τις πλημμέλειες που εντόπισε το δικαστήριο
Πανεπιστήμιο 31
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Βαρθολομαίο να στεφανώσει Κωνσταντίνο και Σάκκαρη τον Σεπτέμβριο του 2027: «Ίσως, αν έχω υγεία, θα δούμε»
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αποκάλυψε την πρόσκληση του πρωθυπουργού για τον γάμο, ο οποίος προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του προσεχούς έτους
Κυριάκος Μητσοτάκης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
168
Το νέο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με πρωταγωνιστές τη Δούρου, τον Πολάκη και τον Παππά: «Επιστρέφουμε, προχωράμε»
Με πρωταγωνιστές τη Ρένα Δούρου, τον Παύλο Πολάκη και τον Νίκο Παππά, η Κουμουνδούρου εγκαινιάζει νέα επικοινωνιακή καμπάνια, επιχειρώντας να αντιστρέψει την εικόνα αποσυσπείρωσης
Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
79