Πολιτική

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφήνεται η Εύα Καϊλή και συγκεκριμένα με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι) όπως επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί.

Στις πρώτες του δηλώσεις για την απόφαση για την Εύα Καϊλή ο γνωστός δικηγόρος τόνισε πως «δεν θα  σχολιάσω περισσότερο πέρα από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί».

ο Σβεν Μαρί είχε δηλώσει πρόσφατα ότι οι Βέλγοι ανακριτές δεν έχουν κανένα νέο στοιχείο για να υποστηρίξουν την υπόθεση εναντίον της Εύας Καϊλή και επιτέθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα επειδή την κράτησε πίσω από τα κάγκελα ως «τρόπαιο».

Η Εύα Καϊλή ήταν η μόνη που παρέμενε στη φυλακή για την υπόθεση του Qatargate μετά και την χθεσινή αποφυλάκιση, με τον ίδιο τρόπο, του Μαρκ Ταραμπέλα.

Να θυμίσουμε πως ο Αντόνιο Παντσέρι αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με κατ’ οίκον περιορισμό και βραχιολάκι, ενώ ο σύντροφος της  Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, είχε αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι στις 23 Φεβρουαρίου.

«Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή με ψηλά το κεφάλι και με αξιοπρέπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλος», δήλωσε ο δικηγόρος της κ. Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου και αμέσως έγινε άρση της βουλευτικής της ασυλίας, ενώ διεγράφη από τον ΠΑΣΟΚ και παύθηκε από τη θέση της αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μεταφέρθηκε στη φυλακή Χάρεν στις Βρυξέλλες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βολές Νίκου Ανδρουλάκη κατά Κυριάκου Μητσοτάκη για Βενεζουέλα και FIR Αθηνών – Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες
Συστηματική εγκατάλειψη των υποδομών κατήγγειλε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο την καθήλωση των αεροπλάνων - «Πάθατε Νετανιάχου» ρώτησε τον πρωθυπουργό από το βήμα της Βουλής
Νίκος Ανδρουλάκης
Η «γαλάζια» κόντρα Καιρίδη - Δένδια συνεχίστηκε και στο καφενείο της Βουλής: «Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος» - Το τηλεοπτικό σχόλιο Καιρίδη
Οι δύο άνδρες νωρίτερα, είχαν αντιπαράθεση μέσα στην αίθουσα, με αφορμή ένα σχόλιο του Δημήτρη Καιρίδη για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
Δένδιας και Καιρίδης
22
Επεισόδιο στη Βουλή με Κωνσταντοπούλου, Καιρίδη και Δένδια – Το «άσε μας κουκλίτσα μου» που άναψε «φωτιές»
«Δεν ζητάω συγνώμη… και δεν δέχομαι την υπεράσπιση κανενός» είπε ο Δημήτρης Καιρίδης «αδειάζοντας» τον Νίκο Δένδια που είχε προσπαθήσει να ηρεμήσει τα πνεύματα
Δημήτρης Καιρίδης
51