Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019: Κατατίθεται η τροπολογία που διευκολύνει Κουντουρά και άλλους

Κατατίθεται από ώρα σε ώρα η τροπολογία για τους νυν βουλευτές που θέλουν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Με την τροπολογία αποφασίστηκε ότι ένας βουλευτής θα παραιτείται από το αξίωμά του μόνο εφόσον εκλεγεί στην ευρωβουλή και όχι εξαρχής όπως προβλέπει ο νόμος Σαμαρά του 2014.
Η κυβέρνηση, όπως είχε αποκαλύψει και το newsit.gr, αποφάσισε να αλλάξει το νόμο καθώς υπάρχει κώλυμα στην υποψηφιότητα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη οι οποίοι είναι βουλευτές και θα έπρεπε να παραιτηθούν με αποτέλεσμα να χάσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία στη Βουλή.

Η νέα τροπολογία αφορά και τη ΝΔ όπως τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και την Κατερίνα Μάρκου. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στην τροπολογία θα δίνεται απώτατο όριο για να παραιτηθούν οι βουλευτές τα μέσα Ιουνίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28