Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ευρωεκλογές 2019 – Νίκη Τζαβέλα στο newsit.gr: Χρειαζόμαστε κοινωνική πολιτική για τους νεόπτωχους

Ευρωεκλογές 2019 – Νίκη Τζαβέλα στο newsit.gr: Χρειαζόμαστε κοινωνική πολιτική για τους νεόπτωχους

Ο ελληνικός λαός έχει ξεχάσει τη σημαίνει ανάπτυξη τονίζει στο newsit.gr και τον Νίκο Ευαγγελάτο η Νίκη Τζαβέλα, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτό που καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός είναι δουλειά. Σου λέει «μπορείς να μου βρεις δουλειά; Ελεημοσύνες δεν θέλω». Από την άλλη έχουμε μια ομάδα που έχει σχηματιστεί τώρα, οι επιδοματούχοι, που παίρνουν επιδόματα και ζουν μια χαρά», σημειώνει η Νίκη Τζαβέλα.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής κρίνει ότι πια έχει δημιουργηθεί τρίτη ομάδα με την οποία, όπως λέει, θέλει να δουλέψει. Είναι οι «νεόπτωχοι, αυτοί που πτώχευσαν. Είχαν μια καλή σύνταξη που μειώθηκε, ένα δάνειο και δεν τα βγάζουν πέρα. Είναι η πρώην μεσαία τάξη, πολύ αξιοπρεπείς άνθρωποι, που δεν θέλουν να πάνε στα συσσίτια. Που επειδή έχουν ένα μικρό σπίτι, δεν δικαιούνται καμία κοινωνική προστασία. Πρέπει να αλλάξει η κοινωνική μας πολιτική και να καλύψουμε τους νεόπτωχους. Αυτό το πρόγραμμα μπορεί να έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και πρέπει να γίνει πολύ σύντομα».

Αυτό είναι το ένα από τα σημαντικά θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα προκύψει από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Το άλλο είναι το Αιγαίο και η στάση της Τουρκίας.

Η Νίκη Τζαβέλα τονίζει πως «πρέπει να μπει μια τάξη στο Αιγαίο και πρέπει να τη βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή». Έκρινε δε ότι «κυρίαρχο για να σταματήσουν όλα αυτά είναι να πει η Επιτροπή ότι θα κάνει οικονομικό εμπάργκο στην Τουρκία». Εξέφρασε δε την άποψη ότι ο Ερντογάν και ο Τραμπ δεν θα τα βρουν.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις