Πολιτική

Ευρωεκλογές 2019 – Σκουρλέτης στο newsit.gr: Απολύτως ρεαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα

Πέντε μέρες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές, στο στούντιο του newsit.gr βρέθηκε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την Ελένη Καλογεροπούλου.

«Αυτό που εμείς βιώνουμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο υπέρ μας κλίμα, το οποίο αποτυπώνεται και στις δημόσιες εμφανίσεις του πρωθυπουργού. Υπάρχει μια λαϊκή συσπείρωση, που μας προδιαθέτει ότι τα πράγματα θα είναι καλά και μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι όπως πηγαίνουν, το αποτέλεσμα είναι αμφίρροπο. Και μιλάω για την πρωτιά», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στη ερώτηση αν πιστεύει ή αν ελπίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα, ο γραμματέας του κόμματος απάντησε «και τα δυο. Αν συνεχιστεί αυτό που σας έλεγα πριν, ναι θεωρώ ότι είναι απολύτως ρεαλιστικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει πρώτο κόμμα».

skourletis newsit

«Εμείς επιδιώκουμε τη νίκη σε κάθε περίπτωση» είπε και σημείωσε ότι η ήττα είναι ήττα αλλά «το 4 μονάδες από το 14 που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι, πριν από έναν μήνα έχει μια τεράστια διαφορά. Είναι μια πρώτη νίκη». Παραδέχτηκε πάντως ότι το τελικό αποτέλεσμα έχει σημασία και είναι αυτό που «θα διαμορφώσει το τελικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Άρα, όσο και να είναι ευρωεκλογές, όσο και να μη βγάζουν κυβέρνηση, δεν παύει να επηρεάζουν τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις».

Δεν θέλησε να προσδιορίσει το πόση θα μπορούσε να είναι η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, στάθηκε στη χαλαρή ψήφο των ευρωεκλογών και χαρακτήρισε απίθανο η διαφορά να είναι στις 6 ή 7 μονάδες.

skourletis newsit

«Στα σημεία έχει κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες 10 μέρες, διότι κατόρθωσε να μεταφέρει τον άξονα της αντιπαράθεσης σε πραγματικά ζητήματα που αφορούν τους πολλούς, την καθημερινότητά τους. Εκεί που είχαμε μια προσωπική αντιπαράθεση για την προσωπική ζωή του καθενός, τώρα συζητάμε για την επόμενη μέρα από τα μνημόνια και για τα μέτρα που παίρνονται και αλλάζουν τη ζωή μας», πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας τη φράση του πρωθυπουργού περί «ψήφου εμπιστοσύνης» στη 13η σύνταξη, τις 120 δόσεις, την επιδότηση του ενοικίου κ.α.

Είναι ο Πάνος Σκουρλέτης από εκείνους που… «γαργαλούν» τον Αλέξη Τσίπρα για εκλογές τον Ιούνιο; «Για να το λέει, πρωθυπουργός είναι, κάτι θα ξέρει», είπε αστειευόμενος και πρόσθεσε πως «ο σχεδιασμός ήταν και παραμένει να εξαντλήσουμε την 4ετία γιατί είναι προς όφελος όλων. Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω, το αποτέλεσμα της κάλπης θα δημιουργήσει ένα πολιτικό περιβάλλον. Θεωρώ ότι δεν θα ανατρέψει αυτό τον σχεδιασμό». “Θα μπορούσε;“, ρωτήθηκε ξανά. «Θα μπορούσε, αλλά δεν το βλέπω», απάντησε αυτή τη φορά.

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Marc: 31,4% η Νέα Δημοκρατία, 13% το ΠΑΣΟΚ, 11,5% η Πλεύση Ελευθερίας – 32,6% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπερνά το ποσοστό του κόμματός του, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατρακυλάει από τη δεύτερη στην τέταρτη θέση στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία
Ευρωεκλογές, κάλπες
30
Καταγγελίες Κωνσταντοπούλου για «βίαιες» εκταφές: Ζητά άρση απορρήτου κυβερνητικών στελεχών για την αλλοίωση του τόπου στα Τέμπη
Απειλεί με μηνύσεις η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διενέργεια συγκεκριμένων ανακριτικών ενεργειών
Ζωή Κωνσταντοπούλου
6
Χαμός στον «αέρα» ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον γιατρό από τη Νίκαια: «Αυτές οι εικόνες είναι χούντα» – «Έπρεπε να του έχω κάνει αυτόφωρο»
«Με έχετε βρίσει, με έχετε φτύσει και σας την έχω ''χαρίσει'', πάει πολύ», λέει ο υπουργός απευθυνόμενος στον Δημήτρη Ζιαζιά
Άδωνις Γεωργιάδης
55