Πολιτική

Φάμελλος, Πολάκης, Γκλέτσος και Φαραντούρης στην Κουμουνδούρου – Είδαν Σβίγκου και Παππά λίγο πριν το «καυτό» Συνέδριο

Ένα «καυτό» τριήμερο ξεκινά σήμερα, Παρασκευή (08.11.24) για τον ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω του πολυαναμενόμενου Συνεδρίου που αρχίζει σε λίγες ώρες.

Με τον «πόλεμο» ανάμεσα στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη να μην έχει τέλος, το Συνέδριο του κόμματος συνέρχεται σε ένα κλίμα ακραίας πόλωσης, μετά και τις καταγγελίες του Παύλου Πολάκη ότι ο έκπτωτος πρόεδρος κατέθεσε ψευδές πόθεν έσχες.

Σήμερα το πρωί γύρω στις 11 οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι, Σωκράτης Φάμελλος, Παύλος Πολάκης, Απόστολος Γκλέτσος και Νικόλας Φαραντούρης συναντήθηκαν στην Κουμουνδούρου με τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και τον επικεφαλής της ΚΟ Νίκο Παππά.

Συνάντηση των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024.  
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Συνάντηση των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024.  
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

«Έγινε μια παραγωγική και πλούσια συζήτηση, ενόψει και του έκτακτου συνεδρίου.

Κοινή συνισταμένη  όλων ήταν πως, από την επομένη του συνεδρίου, πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η ανασυγκρότηση και η ισχυροποίηση του κόμματος, για να δοθούν και να κερδηθούν οι μεγάλες μάχες στην κοινωνία, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και τις αντιλαϊκές πολιτικές της», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση των 4 με τη Ράνια Σβίγκου και τον Νίκο Παππά.

«Όπως και η οργάνωση της κοινωνικά αναγκαίας προοδευτικής αντεπίθεσης για τη μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το σενάριο που θέλει το Συνέδριο να οδηγεί στη διάλυση του κόμματος, ολοένα και κερδίζει έδαφος.

Το μεγάλο ζητούμενο ωστόσο είναι αν όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα για επεισόδια μέσα και έξω από στο Gazi Live, στο χώρο δηλαδή που θα γίνει το έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν πραγματικότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γιατράκος – Διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Εξελέγη βουλευτής της ΝΔ για πρώτη φορά το 1981 και εκλεγόταν μέχρι και το 1993 - Το 1979 διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στην Ουάσιγκτον
Κωνσταντίνος Γιατράκος
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - 30 ex officio θέσεις για βουλευτές και ευρωβουλευτές
Για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν συνολικά 20.145 μέλη του κόμματος (14.166 με φυσική παρουσία και 5.979 με την ηλεκτρονική διαδικασία) και εξελέγησαν 249
Εκλογές για την ανάδειξη νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Λευτέρης Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια – Θα τοποθετηθούμε με νηφαλιότητα όπου απαιτηθεί
Με νηφαλιότητα, θεσμική προσέγγιση και προσήλωση στην ουσία, θα τοποθετηθούμε όπου απαιτηθεί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη Βουλή 2