Πολιτική

Φάμελλος σε Μητσοτάκη: «Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε»

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή στη συζήτηση για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλος.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και αργά καταφέραμε να σας φέρουμε στην Βουλή για να συζητήσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία και είναι η ακρίβεια”, ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε ότι εδώ και χρόνια τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν τα τα βγάλουν πέρα ενώ την ίδια ώρα κάποιοι σωρεύουν υπερκέρδη”. Απαντώντας στον πρωθυπουργό είπε ότι “για να είμαστε ρεαλιστές θα πρέπει να συζητήσουμε και τα στοιχεία της κερδοφορίας”. Ακολούθως ρώτησε: “Θα συνεχίσετε την συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών;” και πρόσθεσε ότι “δεν μπορείτε πια να το κρύψετε, όπως δεν μπορείτε να κρύψετε τη συγκάλυψη στο σκάνδαλο των υποκλοπών”.

Υποστήριξε ότι “ο πρωθυπουργός κρυβόταν από την Βουλή και την κοινωνία στο θέμα της ακρίβειας” ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το Μάρτιο να γίνει συζήτηση και πρόσθεσε: “Δεν θα σας επιτρέψουμε να κρυφτείτε”.

Ανέφερε ακόμη ότι “η κυβέρνηση έλεγε ψέματα ότι η ακρίβεια είναι προσωρινό και εξωγενές. Μετά έλεγε ψέματα ο κ. Σκρέκας για μηδενικό πληθωρισμό και μετά ψέματα με τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη στα σούπερ μάρκετ. Σήμερα μας λέτε ψέματα ότι τάχα το αναγνωρίζατε”.

 

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε “υποκριτική και πυροτέχνημα για επικοινωνιακούς λόγους την επιστολή στην πρόεδρο της Κομισιόν Ουρ. φον ντερ Λάιεν” και εξήγησε: “Τι λέει η επιστολή; Ότι η ακρίβεια πλήττει την χώρα μας. Παραδέχεστε ότι πέντε χρόνια δεν είστε επαρκείς για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και ζητάτε παρέμβαση της Κομισιόν όταν δεν αξιοποιείτε την εργαλειοθήκη της Κομισιόν. Ζητάει μέτρα με επιστολή ο κ. Μητσοτάκης, όχι όταν την φιλοξένησε στην Ελλάδα αλλά τώρα που λήγει η θητεία της και δεν έχει περιθώριο σχεδιασμού. Τα υπερκέρδη τα αναγνωρίζετε μόνο όταν σας πιέζει κάποιος. Ποια είναι η αλήθεια για την ακρίβεια; Ότι στα βασικά είδη διατροφής η ακρίβεια είναι τριπλάσια από ότι στην Ευρώπη”. Είπε ακόμα: “Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η πολιτική του”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δωρεά για το ΚΑΤ: Σύσκεψη στο Μαξίμου για νέο κτήριο χειρουργείων και ανακαίνιση ιατρικών μονάδων
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξετάστηκε η ιεράρχηση των παρεμβάσεων που θα χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με στόχο να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του νοσοκομείου
Μητσοτάκης στο ΚΑΤ
Χωρίς τέλος η κόντρα Στουρνάρα – Τσίπρα: «Με κατηγορεί για πολιτική μεροληψία εκείνος που θεωρούσε ότι η κεντρική τράπεζα οφείλει να σιωπά» – «Να φτάσεις τα χρόνια του Παναγόπουλου της ΓΣΕΕ»
Η απάντηση του διοικητή της ΤτΕ στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Τσίπρας και η ανταπάντηση της Αμαλίας
Τσίπρας και Στουρνάρας
Ανανεώθηκε πριν 25 λεπτά
33
Λαζαρίδης και Μάντζος «σφάχτηκαν» για την υπόθεση Παναγόπουλου: «Είναι ΠΑΣΟΚάρα», «Εμείς κυβερνάμε τη χώρα;»
Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, το βράδυ της Παρασκευής (13.02.2026) η ονομαστική ψηφοφορία - Δείτε LIVE
Μακάριος Λαζαρίδης
Μητσοτάκης σε Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας: Κατάκτηση για τον Ελληνισμό, η επιστολική ψήφος των ομογενών – Ελπίζουμε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Αυστραλία, η οποία θα συμπέσει με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος
Κυριάκος Μητσοτάκης για εξάρθρωση κυκλωμάτων από ΑΑΔΕ και ΕΛΑΣ: Η «Νομιμότητα Παντού» είναι για εμάς μία διαρκής δέσμευση
Σε ανάρτησή του επικαλείται επιτυχίες κατά φοροαπάτης και οργανωμένου εγκλήματος, τονίζοντας ότι η μάχη με την παραβατικότητα και την ατιμωρησία είναι «συνεχής»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κάλεσμα Κυρανάκη σε έμπειρα στελέχη από Ελλάδα και εξωτερικό για τις νέες διευθυντικές θέσεις στον ΟΣΕ
Η επιλογή των στελεχών θα γίνει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου τριετούς διάρκειας, με δυνατότητα ανανέωσης, διασφαλίζοντας ευελιξία και λογοδοσία, ως προς τους στόχους και τους δείκτες απόδοσης
Κώστας Κυρανάκης