Πολιτική

Φωτιά στα Κύθηρα: Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες ζητά το ΚΚΕ

Για μεγάλες ελλείψεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή την τεράστια φωτιά στα Κύθηρα. Επιρρίπτει ευθύνες στις όλες έως τώρα κυβερνήσεις, καθώς όπως αναφέρει έχουν αφήσει απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, ενώ ζητά την άμεση και ολοκληρωτική αποζημίωση όσων υπέστησαν καταστροφές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι μεγάλες καταστροφές στα Κύθηρα, ειδικά στις δασικές εκτάσεις και τις αγροτικές καλλιέργειες, αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής, που διατηρούν τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών και αφήνουν παντελώς απροστάτευτα τα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

 Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές Αρχές να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα και πολύ περισσότερο για την αποτροπή εκδήλωσης νέων το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα.

Κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές στη χρήση γης. Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100%, σε εισόδημα και υποδομές, οι πληγέντες από το κράτος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σε κίνδυνο τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα με το Ισραήλ μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή – Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ
Η κλιμάκωση του πολέμου θα ανατρέψει την παγκόσμια ισορροπία, με τον φόβο για νέα ενεργειακή κρίση να χτυπά «κόκκινο συναγερμό» διεθνώς
ΚΥΣΕΑ 2
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κύπρου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, τις παραμέτρους ασφαλείας και τις ενδεχόμενες συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα
Συνάντηση του Πρωθυπουργου Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδης