Πολιτική

“Φωτιές” από τη δήλωση Γλέζου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Την εκτίμησή του ότι η παρούσα Βουλή δεν αποκλείεται να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκφράζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Αγορά”, ο Μανώλης Γλέζος ξεκαθαρίζει ότι για να λάβει κάποιος πρώην βουλευτής ή υπουργός του ΠΑΣΟΚ το εισιτήριο της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρκεί μια απλή δήλωση μεταμέλειας, ενώ αν γίνουν -όπως τονίζει-εκλογές θα παραιτηθεί από το ευρωκοινοβούλιο για να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Κυκλάδων ως βουλευτής.

Ειδικότερα, για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, υποστηρίζει ότι πρώτον «εξαρτάται από το οικονομικό και πολιτικό σύστημα, ελληνικό και ξένο αν θέλει ή δεν θέλει τον Αντώνη Σαμαρά» και δεύτερον ότι «ειδικά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν εκλογές τώρα , γιατί χάνουν μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κέρδη και οφέλη, ενώ δεν είναι καθόλου βέβαιο για αυτούς ότι θα επανεκλεγούν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Η Παναγιά οδηγεί το έθνος μας στους αγώνες για ελευθερία και προκοπή
«Να εκφράσω την ελπίδα μου, μια ελπίδα που πηγάζει εδώ από την Εκατονταπυλιανή της Πάρου, ώστε η αντιμετώπιση μιας ακόμη πύρινης δοκιμασίας, αυτού του Αυγούστου, να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας στην θεία λειτουργία για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παναγίας Εκατονταπυλιανής, στην Πάρο, Παρασκευή 15 Αυγούστου 2025. 
(ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ 1
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η μέρα του Δεκαπενταύγουστου είναι αφιερωμένη σε όσους μας κρατούν ασφαλείς
«Σήμερα δεν είναι μέρα για πολιτικές δηλώσεις - Εγώ αυτό το οποίο εύχομαι είναι να μπορούμε να βρίσκουμε πάντα την δύναμη εκείνη, να πορευόμαστε πρώτα και πάνω από όλα με ενότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 33
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την επόμενη ημέρα μετά τις καταστροφικές φωτιές – «Αντιπολιτευτικό μένος» βλέπει το Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργούν Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και σε συνεργασία με άλλες κρατικές υπηρεσίες, αναζητούν τα αίτια εκδήλωσης πυρκαγιών
Καμένο σπίτι στην Αχαΐα
Παύλος Μαρινάκης για φωτιές: 10 ψέματα της αντιπολίτευσης – Απαντήσεις στους πολίτες
«Δυστυχώς, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης βλέπουν τις τραγικές στιγμές αγωνίας των πολιτών, ως ευκαιρία για να ξεδιπλώσουν το αντιπολιτευτικό τους μένος»
Ο Παύλος Μαρινάκης 6
Κεφαλογιάννης κατά Πελετίδη για τις φωτιές στην Πάτρα: Ζητούσε 112 και μετά προέτρεπε τους πολίτες να μην εφαρμόζουν τις εντολές
«Ο Δήμος Πατρέων στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα - Άκουσα τον Δήμαρχο κ. Πελετίδη να ενθαρρύνει τους πολίτες να μην εφαρμόσουν τις οδηγίες του 112»
Καμένα αυτοκίνητα στην Πάτρα 219