Πολιτική

Φράγκος: Αντικατάσταση του Νίμιτς – Δεν είμαστε παλιομακεδόνες ούτε κατωμακεδόνες

Για θεατρινισμούς και μεροληψία Νίμιτς, αλλά και για απαράδεκτη κατάσταση η οποία διαμορφώνεται, έκανε λόγο ο Φραγκούλης Φράγκος.

Ο Φραγκούλης Φράγκος έκανε λόγο για ένα συλλαλητήριο το οποίο θέτει τη διαπραγμάτευση σε νέα βάση καλώντας την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί χρήση του όρου Μακεδονία, αλλά ταυτόχρονα να ζητήσει την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Φραγκούλης Φράγκος στηλίτευσε τη στάση των καναλιών λέγοντας πως δεν υπήρξε παρά αποσπασματική κάλυψη του γεγονότος. Σε ό,τι αφορά στους στόχους του συλλαλητηρίου ανέφερε ότι ο στόχος δεν επετεύχθη γιατί ζητήσαμε να χαραχθεί εθνική στρατηγική από την κυβέρνηση, εάν δοθεί το όνομα Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία τότε θα πρέπει να περιμένουμε ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον.

Όπως είπε το συλλαλητήριο θέτει τη διαπραγμάτευση στην αρχική θέση, ότι δηλαδή η ελληνική πλευρά δεν αποδέχεται καμία χρήση του όρου Μακεδονία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε εάν περάσει σύνθετη ονομασία τότε εμείς θα πρέπει να λεγόμαστε “παλιομακεδόνες ή κατωμακεδόνες ή και να μας απαγορευτεί η χρήση του όρου Μακεδονία”.

Σε ό,τι αφορά στον ειδικό διαπραγματευτή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς ο Φ. Φράγκος ανέφερε πως δεν είναι αντικειμενικός και ζήτησε την αντικατάστασή του.

Το ενδεχόμενο νέου κόμματος

Στην ερώτηση αν του ζητηθεί από πολίτες και φορείς να ηγηθεί κόμματος ο Φ. Φράγκος απάντησε: “Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ”.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχει αποστρατευθεί, έχουν γραφεί πολλά περί της ανάμιξής του στην πολιτική, ειδικότερα πως θα ηγηθεί κόμματος, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές για Νίκο Ανδρουλάκη: Για ακόμη μία φορά επέλεξε την οδό της στείρας αντιπολίτευσης, χωρίς επιχειρήματα
Οι επικείμενες εκλογές το 2027 παραμένουν η επίσημη απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στις συχνές αναφορές για άμεση αλλαγή κυβέρνησης, τονίζουν οι κυβερνητικές πηγές
Μέγαρο Μαξίμου 2
Κώστας Τσουκαλάς: Η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στην ουρά των εξελίξεων που επιβάλλει η εξωτερική πολιτική της ΝΔ
Ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι οι δράσεις της Ελλάδας σε κρίσιμα ζητήματα διεθνούς διπλωματίας μοιάζουν να περιορίζονται, ενώ η Τουρκία προβάλλει ενισχυμένη
Κώστας Τσουκαλάς
Αλεξάνδρα Σδούκου: «Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα» – Η ΝΔ καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση για τις δηλώσεις Απατζίδη περί τουρκολιβυκού μνημονίου
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει αν η θέση της κας Απατζίδη αποτελεί επίσημη γραμμή του κόμματος
Αλεξάνδρα Σδούκου 4