Πολιτική

Γ.Παναγιωτακόπουλος: “Ζητώ άμεσα τη διεξαγωγή συνεδρίου”

Να ξεκινήσουν εδώ και τώρα οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ζητά με δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Αρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ καθώς βουλευτές (όπως η Εύα Καϊλή)  και στελέχη επισημαίνουν με δημόσιες παρεμβάσεις τους πως η θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στην προεδρία του κόμματος έληξε στις 11 Νοεμβρίου.

Επίσης μετά την αναγκαστική παραίτηση – αποχώρηση του Γ.Παπανδρέου από την πρωθυπουργία έχει ήδη ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και οι δελφίνοι ήδη ετοιμάζονται για την κούρσα διαδοχής.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος με δήλωσή του τονίζει μεταξύ άλλων πως “έχουμε το Βατερλό της πολιτικής απέναντι στο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Η Ελλάδα απέκτησε Κυβέρνηση οπερέτα, ακυρώνοντας την αιρετή από το λαό κυβέρνηση του, με συμμετοχή ακροδεξιών βουλευτών. Κοινοβουλευτική νομιμοποίηση της ακροδεξιάς ακυρώνει κάθε ιδέα δημοκρατίας και να είναι σίγουροι, εξ’ άλλου η ιστορία το έχει δείξει, αυτοί που το επεδίωξαν ότι μόνο συμφορές μπορεί να φέρει αυτό το εγχείρημα”.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα” συνεχίζει ο κύριος Παναγιωτακόπουλος “ενα κόμμα με συγκεκριμένες αρχές, αξίες και καταστατικές διαδικασίες, που κανείς δεν μπορεί να τις ξεπερνά ή να τις καταργεί στην πράξη και το ίδιο δεν μπορεί να είναι θεατής των εξελίξεων. Από τον περασμένο Μάιο έχει λήξει η θητεία σχεδόν όλων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ (Σ.Ε – Ν.Ε – Π.Ε και Ε.Σ.). Στις 11 Νοεμβρίου έληξε και η θητεία του Προέδρου.
Ταυτόχρονα οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και οι επιλογές της ηγετικής ομάδας της Κυβέρνησης μεταφέρουν το πρόβλημα διάστασης αρχών και πράξεων στο κόμμα με διαλυτικά χαρακτηριστικά.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει και για όσα συμβαίνουν και για τις αποφάσεις που λαμβάνονται εξ ονόματος του χωρίς τη νομιμοποίηση τους από κανένα όργανο και να προσδιορίσει την φυσιογνωμία του σαν κόμμα και να χαράξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Για αυτό το λόγο αποτελεί μονόδρομο η αμεση σύγκλιση συνεδρίου και η εκλογή όλων των οργάνων του κινήματος .

Τέλος  “θα ήθελα να σημειώσω ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο για το οποίο έχει επιλεγεί και μόνο” καταλήγει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Εύα ξαναχτυπά (τον Γιώργο) – Έθεσε θέμα ηγεσίας

Παπαδήμος – Βενιζέλος καταστρώνουν το πλάνο της επόμενης πενταετίας – Λιτότητα έως το 2015 και σκληρά μέτρα για όλους τους έλληνες

Σαμαράς: “Κορόϊδευε για Παπαδήμο ο Παπανδρέου”

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Παπασταύρου με τον Αμερικανό υπουργό Ενέργειας: Από τις ΗΠΑ προήλθε το 81% των εισαγωγών LNG το α’ εξάμηνο του 2025
Σε εποικοδομητικό κλίμα η συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ, Chris Wright – Στο επίκεντρο η περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών και ο Κάθετος Διάδρομος
Ο Σταύρος Παπασταύρου και ο Chris Wright 2
Αυστηρό μήνυμα του Άδωνι Γεωργιάδη στους νέους διοικητές νοσοκομείων: Όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του θα χάνει τη θέση του
Ο υπουργός Υγείας έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα, στα οικονομικά των νοσοκομείων και την έγκαιρη απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την ανακαίνιση των πεπαλαιωμένων υποδομών του ΕΣΥ
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης 3
Γιώργος Φλωρίδης για Τέμπη: Η αντιπολίτευση επιχειρεί «ξυλόλιο 2» – Μίλησε και ο Τσίπρας που έκανε την άθλια σύσκεψη στο Μάτι
«Όταν υποβάλουμε αίτημα στη δικαιοσύνη περιμένουμε να αποφανθεί η δικαιοσύνη. Για το αίτημα αυτό θα αποφανθεί λογικά σε λίγες ημέρες η πρόεδρος των εφετών Λάρισας» σημείωσε ο υπουργός
Ο Γιώργος Φλωρίδης 3