Πολιτική

Γ.Παπανδρέου: θα ξεχρεώσουμε τους δανειστές μας

«Έχουμε ήδη πάρει μία σειρά μέτρων και υιοθετήσαμε...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

ένα πρόγραμμα με τη βοήθεια της ΕΕ, για να καθησυχάσουμε τους δανειστές μας. Θα τους αποπληρώσουμε. Αυτός είναι ο κύριος στόχος όλων όσων έχουμε κάνει», επισήμανε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα Le Soir.

 

«Έχουμε δείξει την πολιτική μας βούληση αλλά επίσης και την ικανότητά μας να βάζουμε σε εφαρμογή τα μέτρα. Μέσα σε τρεις μήνες πραγματοποιήσαμε περισσότερες αλλαγές στην Ελλάδα από όσες είχαν γίνει την τελευταία δεκαετία. Και θα συνεχίσουμε. Πρέπει να κάνουμε την ελληνική οικονομία μία βιώσιμη οικονομία. Τώρα, οριστικοποιούμε το ζήτημα των συντάξεων, της αγοράς εργασίας, των κλειστών επαγγελμάτων κ.ά. Θα υπάρξουν, παράλληλα, και άλλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, αναφορικά με τους στόχους της διαφάνειας και της καταπολέμησης των πελατειακών σχέσεων, και της διαφθοράς. Παράλληλα, θέλουμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας σε τομείς όπως είναι η πράσινη ενέργεια».

 

Σε ερώτηση για το αν η Ευρώπη καθυστέρησε να βοηθήσει στην Ελλάδα, σημείωσε:

 

«Παρόλα τα μέτρα που πήραμε αμέσως για να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη, οι αγορές παρέμειναν πολύ ανήσυχες, υστερικές. Γι’ αυτό χρειάστηκε ο μηχανισμός υποστήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Έπρεπε να ηρεμήσουν οι αγορές, αλλά επίσης να δημιουργηθεί και ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στην Ελλάδα» και προσέθεσε:

 

«Είναι παράδοξο: Από τη μία πλευρά, η Ευρώπη υπήρξε αργή, εάν τη συγκρίνουμε με τις αγορές, αλλά από την άλλη πλευρά, ποτέ δεν υπήρξε τόσο γρήγορη. Η Ευρώπη είναι έτσι. Παρά τα θεσμικά προβλήματα, παρά τα πολιτικά προβλήματα, οι αποφάσεις ελήφθησαν».

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στους τομεάρχες της ΕΛΑΣ: Οφείλουμε να μην πατάμε τις πεπονόφλουδες που μας στήνουν
«Ο πολιτικός κύκλος του κυρίου Μητσοτάκη είναι εμφανές ότι έχει κλείσει. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να δει και να ακούσει το όραμα και το σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης»
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΕΛΑΣ
32
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης 12