Πολιτική

Γαβρόγλου: Απολύτως απαράδεκτα τα γεγονότα στο ΑΠΘ!

Θέση για τα επεισόδια με... πρωταγωνιστές φοιτητές στο ΑΠΘ, πήρε, μία ημέρα μετά, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

“Αυτά που έγιναν χτες είναι απαράδεκτα. Είναι απολύτως απαράδεκτα, απολύτως καταδικαστέα”,  σχολίασε τα επεισόδια που έγιναν στο ΑΠΘ, ο κ. Γαβρόγλου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Επίσης, μίλησε, για ακόμα μία φορά, για την “Επιτροπή Παρασκευόπουλου και το πόρισμα που έχει εκδώσει” και σημείωσε ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι πρόφαση.

[read4more]

“Δεν είναι μόνο το ΑΠΘ. Υπάρχει θέμα και με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, υπάρχει πρόβλημα με τα κτήρια του Πολυτεχνείου κάτω στην Πατησίων και υπάρχει πρόβλημα και στο ΑΠΘ που έχουμε ζητήσει πολλές φορές να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα και για τα οποία πάλι δεν έχουμε απαντήσεις”, σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Μάλιστα, απαντώντας στην ερώτηση εάν θα πρέπει να μπει συγκεκριμένο πλαίσιο στα πανεπιστήμια για να λυθούν τέτοιου είδους ζητήματα, είπε:

“Το πλαίσιο εμείς το βάλαμε αλλά δεν δέχονται να το εφαρμόσουν, να το συζητήσουν. Έχει μία σημασία. Κανείς δεν λέει αυτό που όλοι λένε στα σιωπηλά. Να βάλουμε Αστυνομία να τελειώνει. Δεν λύνονται με Αστυνομία όλα τα προβλήματα, δεν είναι η Αστυνομία λύση για όλα τα προβλήματα”.

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, σύμφωνα με την πρυτανεία του ΑΠΘ, “περίπου 30 άτομα εισέβαλαν βίαια στα γραφεία της Πρυτανείας του ΑΠΘ, προπηλακίζοντας, φωνάζοντας συνθήματα, βρίζοντας, απειλώντας και ασκώντας σωματική βία σε φύλακες, εργαζομένους, παρευρισκόμενους καθηγητές, στον πρύτανη και τους αντιπρυτάνεις”.

Οι φοιτητές, από την πλευρά τους, κατηγορούν τα μέλη της Συγκλήτου για βία εναντίον τους και σε ανακοίνωσή τους εξήγησαν ότι ο λόγος της αντίδρασής τους είναι το ότι η Σύγκλητος αποφάσισε να συνεδριάσει “κρυφά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης