Πολιτική

Γέφυρα Σαμαρά σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Το είχε προαναγγείλει μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προχωρά σ’ αυτή την κίνηση μετά την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση από τη στιγμή που δεν προχωρεί καμία κίνηση καλής θέλησης προς την αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το συναινετικό κλίμα που επικράτησε στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ προγραμματίζει για την επόμενη εβδομάδα κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ.Σαμαράς κατά τις συναντήσεις του με τη γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα και την Τρίτη αντίστοιχα, αναμένεται να συζητήσει τις εξελίξεις υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης, τις παρενέργειες από την εφαρμογή της συμφωνίας στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κυρίως το πολιτικό και κοινωνικό πεδίο που διαμορφώνεται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αγρότες γνωρίζουν ότι οι παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινωθεί
«Tο πλαίσιο των παρεμβάσεων ορίζεται με σαφήνεια από τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία εξαντλήσαμε, την κοινωνική δικαιοσύνη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων στο Μαξίμου
Μαρία Καρυστιανού: Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ποτέ δεν θα δώσει λύσεις – Δεν αντέχω να ξαναμπώ σε τρένο
«Το όνομα του κόμματος και η ημερομηνία των επίσημων ανακοινώσεων δεν έχουν οριστικοποιηθεί, διότι δεν είναι προσωπική απόφαση, θα είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας στην οποία συμμετέχω ενεργά»
Μαρία Καρυστιανού 99
Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε Ελλάδα και Κύπρο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» για τη Γάζα – Αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν οι δύο χώρες
Στο «Συμβούλιο Ειρήνης» προβλέπεται να συμμετέχουν 25 χώρες, ανάμεσά τους και κράτη που είχαν λάβει μέρος στη διεθνή συνάντηση στο Σαρμ Ελ Σέιχ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης