Πολιτική

Γεωργιάδης για την καταδίκη του Πολάκη: «Από σήμερα είναι ένοχος, εμένα η δικαιοσύνη με έκρινε αμετάκλητα αθώο»

«Θα τα πούμε στο εφετείο, το υπόσχομαι» του απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει τέλος η κόντρα ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη. Αυτή η διαχρονική σχέση μίσους, σήμερα (30.04.2025), όπως φαίνεται έφτασε στο αποκορύφωμά της.

Αφορμή της νέα μετωπικής επίθεσης στάθηκε η καταδίκη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δεν μπόρεσε να αφήσει ανεκμετάλλευτη αυτήν την ευκαιρία και έκανε το εξής σχόλιο:

«Η διαφορά μας είναι ότι, εμένα η ελληνική Δικαιοσύνη, σε όσα με κατηγόρησε ο Παύλος Πολάκης, με έκρινε αμετάκλητα αθώο, ενώ ο ίδιος, από σήμερα, είναι ένοχος για το πολύ ατιμωτικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης».

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «μετά την αμετάκλητη αθώωση των ανθρώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ και την πρωτόδικη καταδίκη του Πολάκη, αναμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ, μία συγνώμη για την απόλυση των ανθρώπων αυτών.

Σημείωσε, δε, ότι «σε όσα είπε, για μένα (ο κ. Πολάκης) και αν τα ‘χω πάρει η όχι, του έχω και εγώ μήνυση, έχει αρθεί η ασυλία του, έχει προσδιοριστεί η δίκη, και σε λίγους μήνες θα τα πούμε στο δικαστήριο, εάν δεν τρέχει πάλι να ζητήσει αναβολή όπως σήμερα».

Όσο για τη σημερινή δίκη, ο υπουργός Υγείας είπε ότι ο Παύλος Πολάκης πήγε και ζήτησε για 6η φορά αναβολή, προφασιζόμενος ασθένεια των δικηγόρων, κάτι που είχε πει και είχε ισχυριστεί άλλες 4 φορές.

Το δικαστήριο βλέποντας ότι 4 φορές του είχε δώσει αναβολή για ασθένεια των δικηγόρων του, σήμερα, δεν του έδωσε αναβολή. Ο δικηγόρος του δήλωσε τελικά ότι θα έρθει στις 12:30. Δεν πήγε, δεν προσήρθε, και καταδικάστηκε -ερήμην- σε 12 μήνες φυλάκιση. Άρα δεν πήγε στο δικαστήριο. Πήγε για να ζητήσει αναβολή».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Υγείας είπε ανέφερε:

«Εγώ δεν μασάω και ότι κάνω, το κάνω μέχρι τέλος: Πήγα στο δικαστήριο εγώ, κε Γεωργιάδη σήμερα, και είπα να γίνει (η δίκη) την επόμενη εβδομάδα, γιατί ο (δικηγόρους μου) κ. Μαντζουράνης, μόλις προχθές βγήκε από 10ήμερη νοσηλεία, ενώ ο (έτερος δικηγόρους μου) κ. Απατσίδης είναι σε λοίμωξη, που πήρε άλλη αναβολή για εφετείο που είχε σήμερα».

Απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, συμπλήρωσε:

«Εσείς, εχθές, κάτι ξέρατε και φωνάζατε. Διότι η κα δικαστής του Μονομελούς, ήθελε να μου διορίσει δικηγόρο. Της είπα: Δίκασε μόνη σου. Χωρίς τους δικούς μου δικηγόρους δεν θα δικαστούμε. Είπα ξεκινήστε, διακόψτε για την επόμενη Τετάρτη, Πέμπτη. Δεν το έκανε. Με καταδίκασαν, χωρίς να υπάρξει κανένας άλλος μάρτυρας. Δεν πήγε ούτε ο κ. Γεωργιάδης, ούτε ο κ. Πλεύρης, που τους είχατε καλέσει. Μόνο με την κατάθεση του κ. Πουλή».

Τόνισε μάλιστα ότι «θα τα πούμε στο Εφετείο, που θα γίνει. Σας το υπόσχομαι αυτό. Θα γίνει το δικαστήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, με τις υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 14
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4