Πολιτική

Γεωργιάδης: «Κάτω από 6% το ποσοστό παραβατικότητας στους ελέγχους για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι οι έλεγχοι έχουν δείξει ότι στα σούπερ μάρκετ τα φαινόμενα αισχροκέρδειας είναι πολύ μικρά, διότι το ποσοστό παραβατικότητας είναι μόλις 6%.

«Στους 100 ελέγχους που κάνουμε για αισχροκέρδεια στα σούπερ μάρκετ το ποσοστό παραβατικότητας είναι κάτω από 6%», τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρα από τα σούπερ μάρκετ έκανε αναφορά και στα καύσιμα και σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι η Κυβέρνηση δεν εξετάζει την οριζόντια μείωση φόρων, ενώ τόνισε δεν υπάρχει αισχροκέρδεια.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την οριζόντια μείωση των φόρων στα καύσιμα σε αυτή τη φάση. Η οριζόντια μείωση του φόρου στα καύσιμα θα είχε δύο μεγάλα προβλήματα,. Το πρώτο θα είχε πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, καθώς δεν βάλαμε εμείς τους υψηλούς φόρους, τους παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ιδιαίτερα από την περίοδο Τσίπρα. Δεν υπάρχει αισχροκέρδεια στα καύσιμα. Βάζω τα περισσότερα πρόστιμα. Χθες έβαλα σε 4 πρατήρια. Είναι όμως, μικροπαραβάσεις στην πραγματικότητα», επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

 

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκε και ο βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος τόνισε ότι οι οριζόντιες παροχές δεν βοηθούν πραγματικά ώστε να υπάρξει παραγωγική επένδυση των πόρων που δίνονται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου – Μαρινάκης: «Ακραία και τοξική ρητορική»
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης «το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποιεί με όλο και μεγαλύτερη ένταση, ακραία και τοξική ρητορική»
Παύλος Μαρινάκης
Ανδρουλάκης για την προ ημερησίας συζήτηση: «Θέλουν να καταπατήσουν τον Κανονισμό της Βουλής – Εγώ την Παρασκευή θα είμαι εκεί»
«Βουτηγμένος στη διαφθορά και αμετανόητος, ο κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη για την κατάσταση στην αγορά: Από αύριο η επιδότηση diesel, γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι
Σε ισχύ θα τεθεί στις αμέσως επόμενες ημέρες και το μέτρο του fuel pass στην βενζίνη. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται περισσότερες από 100 εταιρείες τροφίμων
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή – Ποιοι εκλέχθηκαν
Θεαματική είναι η πρωτιά του Συντονιστή της Ομάδας Προγράμματος, Λευτέρη Καρχιμάκη αλλά και ο τερματισμός του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα στη δεύτερη θέση
Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ