Πολιτική

Γεωργιάδης: Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε ανακοινώσεις για τα καύσιμα

Για το θέμα της αύξησης των τιμών των καυσίμων μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

«Για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που ‘πονάει’ ο κόσμος. Σήμερα ‘πονάει’ στα καύσιμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Όσοι επαγγελματίες παίρνουν μηνιαίο λογαριασμό και έχουν μεγάλη κατανάλωση, έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν μείωση στον λογαριασμό τους, δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως προς την μείωση των λογαριασμών ρεύματος είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση σε όλη την Ευρώπη».

Δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης οι αυξήσεις στο ρεύμα και στα καύσιμα, αλλά δεν θα αφήσουμε τον λαό να δεινοπαθήσει, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σε ερώτηση, αν έρχονται παρεμβάσεις για τα καύσιμα, είπε πως «και για τα καύσιμα, στο μέτρο που το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά, η κυβέρνηση είναι εδώ για να δώσει λύση. Η βούληση είναι κάθε φορά που έχουμε περίσσευμα, να επιστρέφει στον κόσμο, εκεί που ‘πονάει ο κόσμος. Σήμερα ‘πονάει’ στα καύσιμα».

Ωστόσο, είπε ότι οι ανακοινώσεις γίνονται πάντα από το αρμόδιο υπουργείο, δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναζητεί τον δημοσιονομικό χώρο, χωρίς να φεύγουμε από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Όταν είμαστε έτοιμοι, θα κάνουμε τις ανακοινώσεις, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών. ‘Όλα πρέπει να γίνουν με ευαισθησία και ευθύνη, τόνισε.

Καθήκον όλων είναι να πάμε με κοινωνική αλληλεγγύη και να βοηθήσουμε αυτόν που έχει ανάγκη, σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Όσοι ζητάνε μείωση του φόρου στα καύσιμα, θα πρέπει να πουν και πού θα βρεθούν τα λεφτά»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Άλλο να υπηρετείς τον λαό, και άλλο να συντηρείς τη διαφθορά»
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΝΙΚΗ απορρίπτουν ως επικοινωνιακή διαχείριση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αιχμή το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
Φάμελλος, Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι το βαθύ κράτος του ρουσφετιού, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας – Εκλογές τώρα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να αφήσει τα πρόχειρα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και νέο άνεμο
Νίκος Ανδρουλάκης 8