Πολιτική

Γεροβασίλη: Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι τέλος του 2015

Μια φράση της κυβερνητικής εκπροσωπου Όλγας Γεροβασίλη αναμένεται να συζητηθεί πολύ. Η κα Γεροβασίλη αναφερόμενη στην πρόσφατη άρση πλειστηριασμών είπε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη κατοικία και τις ομάδες που προστατεύονται. «Η πρώτη κατοικία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους», ξεκαθάρισε. Ωστόσο, δεν είπε τι θα γίνει από το 2016 και μετά.

Η κα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 96 είπε ακόμα: «Ο οδικός χάρτης μέχρι τα Χριστούγεννα έχει σαφή και καίρια ζητήματα για την οικονομική και κοινωνική ζωή». Επισήμανε ότι «τα πράγματα δεν είναι τρομαχτικά, σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πανικού που καλλιεργείται» και έπαιξε για ακόμα μια φορά το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών στους προηγούμενους λέγοντας πως η αυξημένη φορολογία έρχεται από το παρελθόν.

Η κα Γεροβασίλη ανέφερε ότι «η συμφωνία είναι δυναμική και η επιτυχία στα επιμέρους ζητήματα, όπως για παράδειγμα η συζήτηση του χρέους, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τα κόκκινα δάνεια, είναι καθοριστική και παράλληλα μας δίνει χρόνο να παλέψουμε και άλλα προβλήματα», για να τονίσει πως: «Είμαστε εδώ για να κριθούμε επί των έργων μας», καθώς, όπως είπε, «είναι καθημερινός, διαρκής και σκληρός ο αγώνας».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «μας ενδιαφέρει η βιωσιμότητα της συμφωνίας με την κοινωνία όρθια» και, σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις κοινωνικών ομάδων, είπε ότι οι δίκαιες αντιδράσεις δίνουν διαπραγματευτική δύναμη στην κυβέρνηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Alco: Νίκος Δένδιας και Κυριάκος Πιερρακάκης οι πιο επιτυχημένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε για Πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28%) διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ωστόσο με μεγάλη διαφορά προηγείται ο... κανένας (35%)
Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν καταγράφουμε απλώς το πρόβλημα της στέγασης, το αντιμετωπίζουμε με στοχευμένα μέτρα
«Η Κυβέρνηση αναπτύσσει συνολικά 40 δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 6,5 δισ. ευρώ για τη στεγαστική κρίση», σημειώνει ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του στο ηλεκτρονικό Onside της ΟΝΝΕΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1
Σωκράτης Φάμελλος για τη μήνυση από την Ομάδα Αλήθειας: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί νοικοκύρης»
«Η μήνυση εναντίον μου, που προανήγγειλε η Ομάδας Αλήθειας, ο μηχανισμός προπαγάνδας του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί ευθεία επίθεση κατά της Δημοκρατίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1