Πολιτική

Για απροκάλυπτο Θατσερισμό κατηγορεί τον Μητσοτάκη το Μαξίμου

Έναν απολογισμό της πρώτης σύγκρουσης του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αντιπαράθεσή τους το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή, κάνουν κυβερνητικές πηγές ειδικότερα σε ότι αφορά στο Ασφαλιστικό.

Όπως τονίζουν, η Αξιωματική Αντιπολίτευση εισηγείται:

• Την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, όπως ζητούν οι δανειστές το οποίο και σημαίνει όπως λένε σκληρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

• Την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική αλλά χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

• Νέα περικοπές στις συντάξεις, αφού προτείνουν να κοπούν περισσότερο οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία.

• Την παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για οφειλές των αγροτών στον ΟΓΑ.

• Την μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

Και αναρωτιούνται: «Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού; Και φυσικά. ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού μέσα από μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στην οποία έχουν συμφωνήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις) ή υπέρ μιας νέας, 12ης στην σειρά, οριζόντιας μείωσης στις συντάξεις».

Και καταλήγουν: «Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού. Ο οποίος μάλιστα, αποτυπώνεται εξαιρετικά στην φράση της πρωτομιλίας του:  «Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα..»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Πιεσμένος από την αντίδραση της κοινωνίας ανακοίνωσε περιορισμένες φοροαπαλλαγές
«Είναι φανερά πλέον ένας απερχόμενος και απονομιμοποιημένος πρωθυπουργός. Και για αυτό απαιτείται άμεσα η παραίτηση του και πολιτική αλλαγή», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΡΙΖΑ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης από ΔΕΘ για το ΕΣΥ: Αρνούμαι την «ντουντούκα» των εργατοπατέρων – 50 εκατ. ευρώ για τα καινοτόμα φάρμακα
Παράλληλα, κατακεραύνωσε όσους προκαλούν επεισόδια, όπως είπε, στα νοσοκομεία, προσφέροντας τη στήριξή του στον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 89ης ΔΕΘ 18
ΠΑΣΟΚ για Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας
«Tα μέτρα του πρωθυπουργού δεν είναι μέρισμα οικονομικής ανάπτυξης όπως δηλώνει, είναι επιστροφή ενός μικρού μέρους της υπερφορολόγησης που βίωσαν οι Έλληνες»
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη 5
Η μαντινάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς πάσα κατεύθυνση: «Καλοχαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις»
Μία μαντινάδα, γνωστή στην Κρήτη, που δείχνει πώς πρέπει να αντιμετωπίζεις του αντιπάλους σου γιατί θα τους ξαναβρείς μπροστά σου, χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από το βήμα
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ
32