Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: PCR 72 ωρών για όλους τους ταξιδιώτες

Στην αναπροσαρμογή της στρατηγικής της χώρας μας για τον κορονοϊό μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Ομικρον αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Χαρακτήρισε έκτακτο το μέτρο της υποχρεωτικής επίδειξης αρνητικού PCR 72 ωρών για όλους τους ταξιδιώτες Έλληνες. «Είναι έκτακτο μέτρο για την περίοδο των γιορτών, ο χαρακτήρας του είναι προσωρινός, αναφορικά με όσους έχουν παραμείνει στο εξωτερικό για περισσότερες από 48 ώρες», είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Προσέθεσε, πως, η ισχύς του μέτρου θα διαρκέσει για την περίοδο των εορτών και ελήφθη, προκειμένου να καθυστερήσει η εκτεταμένη διασπορά της μετάλλαξης Ο και να κερδίσουμε χρόνο για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη. Χαρακτηριστικά, ο κ. Οικονόμου γνωστοποίησε πως από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών έχουν κλειστεί περίπου 170.000 ραντεβού για την α’ δόση.

Σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι επόμενες δόσεις αναμένονται  στις αρχές του χρόνου οπότε θα ανοίξουν νέα ραντεβού. 

Ο  Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως κατά τις σημερινές εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να τεθούν επί τάπητος η πανδημία, η μετάλλαξη «Ο», ο εμβολιασμός, η αύξηση των τιμών στην ενέργεια, η κατάσταση στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό με αφορμή τις εξελίξεις στη Λευκορωσία. Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως θα γίνει και μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το νέο στρατηγικό δόγμα της ΕΕ με βάση το έγγραφο του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: «Ας είναι η νέα χρονιά ευκαιρία να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν»
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλείνει με ευχές για μια νέα χρονιά «ανθρωπιάς, ενότητας και δημιουργίας», εμπνευσμένες από την ιστορία και τον πολιτισμό, με προσδοκία για «ειρήνη, πρόοδο και συνοχή το 2026»
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης στην Στοκχόλμη για αλλαγή χρόνου: Οι αναρτήσεις τους
Μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μοιράστηκαν και οι δύο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Instagram καθώς και μια selfie, στην οποία ποζάρουν αγκαλιά στο χιονισμένο τοπίο της σουηδικής πρωτεύουσας
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 7
Νίκος Ανδρουλάκης: «Για τη χώρα μας, το 2026, είναι η χρονιά που τελειώνουν οι αυταπάτες»
«Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη ένα ριζικά διαφορετικό υπόδειγμα διακυβέρνησης, που στηρίζεται στο ήθος, την αξιοκρατία και τον έμπρακτο σεβασμό, για να ξαναχτίσουμε γέφυρες εμπιστοσύνης» λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Κουτσούμπας άκουσαν τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα – Τα μηνύματά τους για το 2026
Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ άκουσε τα κάλαντα ο Ανδρουλάκης, στον Περισσό απόλαυσε τα κάλαντα από την χορωδία της ΚΝΕ ο Κουτσούμπας και στην Θεσσαλονίκη στα γραφεία τους ΣΥΡΙΖΑ στη Θέρμη βρέθηκε ο Φάμελλος
Kάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, από την αδελφότητα Κεφαλληνίων και Ιθακησίων Πειραιά