Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Η σύγκριση συντρίβει τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πραγματικότητα όμως είναι αμάχητη

«Θέλουμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου ισχυρή αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τις εκλογές

Για το ενδεχόμενο ενός debate του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει πολλές φορές ότι είναι πάντα ανοιχτός σε κάθε διάλογο διαδραστικό, με πραγματικά στοιχεία, που θα υπάρχει η δυνατότητα διαλόγου, θα μπορεί ο ένας να ρωτά τον άλλο.

«Περιμένουμε να δούμε αν η ανταπόκριση και από την άλλη πλευρά θα είναι τέτοια. Οι πολίτες πρέπει να ακούσουν τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητούν για θέματα που επηρεάζουν την κοινωνία» τόνισε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Η πραγματικότητα είναι ότι παρά τον τυφώνα των αλλεπάλληλων κρίσεων, η Ελλάδα έκανε σημαντικά βήματα».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «πάνω σε όλα τα θέματα είμαστε εδώ για τη σύγκριση και την προοπτική της επόμενης ημέρας, με τεκμήριο τι έκανες εσύ όταν είχες την δυνατότητα να κυβερνήσεις».

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, είπε ότι «η μοναδική καθαρή πρόταση διακυβέρνησης είναι η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θέλουμε στην κάλπη της 21ης Μαΐου -και ο πρωθυπουργός επέμενε ότι αυτή είναι η μόνη κάλπη, μην μπερδεύεται ο κόσμος- ισχυρή αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Όλα τα υπόλοιπα αυτοαναιρούνται από τα λεγόμενα εκείνων που υποτίθεται θα συγκροτούσαν το μέτωπο της προοδευτικής διακυβέρνησης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε: «Πάμε να πάρουμε ισχυρή εντολή στις εκλογές της 21η Μαΐου με καθοριστικό αποτέλεσμα που θα προδιαγράψει τις εξελίξεις την επόμενη ημέρα, μια ισχυρή ΝΔ με ποσοστό που δεν θα αφήνει αμφιβολία για την επιλογή των πολιτών για το ποιον θέλουν να κυβερνήσει τη χώρα. Δεν υπάρχει καμία άλλη βιώσιμη κυβερνητική πρόταση».

«Η ιστορία του νερού είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική. Μνημείο θράσους και ψέματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε να πάει η ΕΥΔΑΠ στο και η ΕΥΑΘ στο υπερταμείο για 99 χρόνια, προϊόν της περήφανης διαπραγμάτευσης. Ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το νερό ήταν, είναι και θα είναι σε δημόσιο έλεγχο».

Συνέχισε λέγοντας ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν με το νερό να εργαλειοποιήσουν για να παίξουν με τις ανησυχίες του κόσμου. Επειδή η σύγκριση, στην πραγματικότητα, συντρίβει τον ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρούν να μεταφέρουν τη σύγκριση σε ένα εικονικό πολιτικό σύμπαν, είτε με τοξικότητα και τον πολακισμό, είτε με θέματα απολύτως ψεύτικα. Η πραγματικότητα όμως είναι αμάχητη».

«Το τιμόνι πρέπει να είναι στα χέρια ανθρώπων που γνωρίζουν, με έναν πρωθυπουργό που τιμά τις υποσχέσεις του» είπε χαρακτηριστικά.

Για το πότε θα κλείσει η Βουλή είπε «θα γίνουν όλα όπως το Σύνταγμα ορίζει. Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα του Θωμά θα διαλυθεί η βουλή και θα μπούμε και τυπικά στην προεκλογική περίοδο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεόφιλος Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητώ την άρση ασυλίας μου, ώστε να αποδειχθεί χωρίς καμία αμφιβολία η αθωότητά μου
Ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ υποστηρίζει ότι η παρέμβασή του αφορούσε αποκλειστικά την επίσπευση πληρωμής νόμιμων δικαιωμάτων αγρότισσας και δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Θεόφιλος Λεονταρίδης
Μαρινάκης κατά Τσίπρα για διάγγελμα Μητσοτάκη: «Όσο πέφτει στις δημοσκοπήσεις, τόσο περνάει πάνω από τον πήχη του θράσους»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από λύσεις και όχι από πολιτικούς που, όπως αναφέρει, επιλέγουν «φτηνά κόλπα» και αναπαράγουν «ξεπερασμένα συνθήματα»
Παύλος Μαρινάκης
Δημοσκόπηση Alco: Στο 11,8% «ψαλιδίστηκε» το προβάδισμα της ΝΔ λόγω ΟΠΕΠΕΚΕ, 18,6% αναποφάσιστοι, το 15% βλέπει θετικά το κόμμα Καρυστιανού
Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι πολίτες αναφορικά με την απόδοση και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, στον απόηχο των εξελίξεων στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Εκλογές 188
Αιχμηρή ανάρτηση Τσίπρα για το διάγγελμα Μητσοτάκη: «Το μόνο ασυμβίβαστο είναι του πρωθυπουργού και του πολιτικού απατεώνα»
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι, υπό την πίεση των αποκαλύψεων για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, αναδιπλώθηκε στο ζήτημα του ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτή
Αλέξης Τσίπρας 18