Πολιτική

Γιώργος Δεικτάκης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής που υπέστη ανακοπή στο ΟΦΗ – ΑΕΚ

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Δεικτάκης, πέθανε σε ηλικία 73 ετών, από ανακοπή καρδιάς. Λιποθύμησε στο γήπεδο λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας ΟΦΗ - ΑΕΚ. Έδωσε "μάχη" στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ αλλά δεν τα κατάφερε.

Την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ άφησε σήμερα, στις 8 το πρωί, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος υπέστη ανακοπή καρδιάς στο ματς ΟΦΗ – ΑΕΚ.

Ο Γιώργος Δεικτάκης, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 ετών, είχε κάνει πριν περίπου δύο μήνες έκανε τριπλό μπάι-πας, στο ΠΑΓΝΗ. Χθες, Σάββατο πήγε, όπως πάντα, στο γήπεδο να δει την ομάδα του, τον ΟΦΗ, τον οποίο υπηρέτησε και ως ποδοσφαιριστής και ως διοικητικός παράγοντας. Στο γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, ο Γιώργος Δεικτάκης λιποθύμησε.

Αμέσως έτρεξαν να τον βοηθήσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που είχαν βάρδια στο γήπεδο. Προσπάθησαν με τον απινιδωτή να τον επαναφέρουν, αλλά δεν ανταποκρίθηκε.

ofiDias
Φωτογραφία InTime

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον επαναφέρουν.

Σύμφωνα με το ekriti, περίπου στις 23.00 οι γιατροί κάλεσαν την οικογένειά του και τους ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

deiktakis
Φωτογραφία ekriti

Ποιος ήταν ο Γιώργος Δεικτάκης 

Ο Γιώργος Δεικτάκης με καταγωγή από τον Κρουσώνα, γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1946. Από μικρός του άρεσε το ποδόσφαιρο και εντάχθηκε στον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής. Μετά το γυμνάσιο, σπούδασε Οδοντιατρική στην Ιταλία και την Θεσσαλονίκη.  Μετά την στρατιωτική του θητεία ασχολήθηκε με την οδοντιατρική, όπου διέπρεψε.
Παντρεύτηκε με την Ειρήνη (Ριρίκα) και απέκτησαν δύο γιους: Τον Νίκο, που συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του ως εξαίρετος οδοντίατρος και τον Γιάννη, που συνεχίζει κι αυτός στα βήματα του πατέρα του στην πολιτική.

Ο Γιώργος Δεικτάκης ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική από το 1984 και στις εκλογές του 1986 ο κουμπάρος του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (του βάφτισε τον Γιάννη) τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ (οι εκλογές τότε έγιναν με λίστα) στην τελευταία τιμητική θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε σύμβουλός του.

Βουλευτής με τη ΝΔ εξελέγη το 2000, το 2004 και το 2012. Επίσης το 2014 διαδέχθηκε στη Βουλή ως βουλευτής Ηρακλείου τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, που είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής.

Επίσης, ο Γιώργος Δεικτάκης διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Κρήτης.

Πηγή: ekriti

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης, δέκα χρόνια στο «τιμόνι» της ΝΔ: Από outsider σε κυρίαρχο του παιχνιδιού
Μια πορεία με εκλογικές νίκες, κρίσεις και σταθερό αποτύπωμα στο πολιτικό σκηνικό. «Tefal ο πρόεδρος», σχολιάζουν χαριτολογώντας συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «τίποτα δεν φαίνεται να κολλά επάνω του»
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
Οι αγρότες ορίζουν την επιτροπή για την συνάντηση με Μητσοτάκη: Ποιο μέτρο βγάζει από το συρτάρι η κυβέρνηση
Όλα δείχνουν ότι στο ραντεβού της Τρίτης, θα φύγουν με την διαβεβαίωση ότι στο φθηνό ρεύμα με 8,5 λεπτά την κιλοβατώρα θα ενταχθούν και όσοι έχουν ρυθμισμένες οφειλές, δεδομένου πως ο αριθμός αυτών των αγροτών δεν είναι μεγάλος
Μπλόκα αγροτών
Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης κάνει «άνοιγμα» στη Μαρία Καρυστιανού: «Θέλω να μιλήσω μαζί της για να φτιαχτεί αντικυβερνητικό μέτωπο»
Ωστόσο, ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος συμπορεύεται με το Κίνημα Δημοκρατίας, ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επικοινωνία με τη Μαρία Καρυστιανού
Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αλέξανδρος Αυλωνίτης
5
Η Μαρία Καρυστιανού στο μπλόκο της Νίκαιας: «Το νέο κόμμα σύντομα θα διεκδικήσει την ψήφο της κοινωνίας» – Το μήνυμα προς τους αγρότες
«Ο μεγάλος αγώνας που ξεκίνησε με τη δικαίωση της κόρης μου έχει καταλήξει σε μία μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς σε ένα όραμα για μία ελεύθερη Ελλάδα»
Η Μαρία Καρυστιανού επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας
14
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
Στο σύντομο βίντεο στο TikTok, δεν έλειψε και μια χιουμοριστική νότα, καθώς πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του, αστειεύεται λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να φτιάξει τα μαλλιά του
Κυριάκος Μητσοτάκης για δημόσια πανεπιστήμια: «Διαγράψαμε 308.000 φοιτητές-φαντάσματα – Καμία ενεργή κατάληψη στο τέλος του 2025»
24