Πολιτική

Γιώργος Παπανδρέου: Θέλουν να μας θάψουν

Επίθεση στην δεξιά και αριστερή συντήρηση «που υπονόμευσε και υπονομεύει κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έχει ανάγκη η χώρα για να βγει από την κρίση» εξαπέλυσε, σε ομιλία του στη Ρόδο, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ κ. Γιώργος Παπανδρέου υπεραμυνόμενος της πολιτικής που άσκησε η κυβέρνηση του.

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού και την παρακολούθησαν αρκετά στελέχη και οπαδοί του κόμματος του. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το τέρας της δημαγωγίας και κυρίως θα πρέπει να «ξεριζωθεί η πελατειακή λογική» για να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του τόπου.

«Επειδή αυτά που λέμε δεν αρέσουν ούτε στην δεξιά ούτε στην αριστερή συντήρηση θέλουν να μας θάψουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου ασκώντας έντονη κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μορατόριουμ εθνικής συνεννόησης σε προοδευτικό πλαίσιο» τόνισε επίσης ο κ. Παπανδρέου ενώ αναφορικά με τον εκλογικό νόμο επεσήμανε ότι «θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την απλή αναλογική εάν γινόταν το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στις οποίες διακινείται το μαύρο πολιτικό χρήμα».

Υπεραμύνθηκε επίσης της ανάγκης να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο που είχε καθορίσει η κυβέρνηση του τονίζοντας ότι έχει ανακοπεί από τότε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε επί μακρόν στις διεθνείς πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας την ανάγκη να στραφεί σε πιο προοδευτική κατεύθυνση η Ευρώπη για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν και απειλούν την ασφάλεια και την ευημερία των λαών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 4
Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζόρτζια Μελόνι: Συνάντηση στη Ρώμη τη Δευτέρα – Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και διμερείς σχέσεις
Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας η ατζέντα είναι ευρεία και πολλές οι προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη Τζόρτζια Μελόνι
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης