Πολιτική

Οργή Γιούνκερ: “Απογοητεύτηκα από τον Τσίπρα – Δεν είμαι μάγος για να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ”

- Αυγή και Έθνος αποκαλύπτουν σχέδιο παράτασης της συμφωνίας για 9 μήνες
- Η πρώτη απάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου G7
- Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει πως δεν του απάντησε γιατί δεν είχαν κάτι καινούριο να πουν
- Η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, μεταφέρει δήλωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
- "Θα ήθελα να λάβω μία εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων πριν μιλήσουμε ξανά"
- Δεν απαντάει η κυβέρνηση στις δηλώσεις του
- Die Welt: Βαριά η σκιά του ΣΥΡΙΖΑ στη Σύνοδο των G7

Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές απέχουν ελάχιστα από το… “σημείο μηδέν”, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δείχνει τα “δόντια” του.

Βασικό θέμα το τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον πρόεδρο της Κομισιόν χθες το πρωί και το οποίο ο Γιούνκερ δεν απάντησε ποτέ…

Η απάντηση του Μεγάρου Μεξίμου ήταν μία κατηγορηματική διάψευση, κάνοντας μάλιστα λόγο για “παραφιλολογίες”, ωστόσο οι πληφορορίες που προκύπτουν από το “μέτωπο” των Βρυξελλών, συνηγορούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

“Λαβράκι” στην Σύνοδο των G7

Την αρχή έκανε ένας ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος επιβεβαίωσε πως το τηλεφώνημα έγινε και πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δεν απάντησε στον Έλληνα πρωθυπουργό επειδή δεν είχαν κάτι καινούριο να πουν.

Αυτό φυσικά έχει να κάνει με το ότι η Κομισιόν ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να στείλει μία διαφορετική πρόταση από αυτή που έχει ήδη στείλει και η οποία δεν την άφησε ικανοποιημένη.

Ωστόσο, το δεύτερο και πιο… ισχυρό “χτύπημα” ήρθε από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα, η οποία με ανάρτησή της στο twitter μεταφέρει δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η δήλωση χαρακτηριστικά αναφέρει: 

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην G7: “Θα ήθελα να λάβω μία εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων από τον Αλέξη Τσίπρα πριν μιλήσουμε ξανά“.


Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, λοιπόν, η πλευρά Γιούνκερ δείχνει αδιάλλακτη, απορρίπτει την ελληνική πρόταση και ουσιαστικά στέλνει μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα: “Στείλε κάτι άλλο”…

Ωστόσο οι δηλώσεις του Γιούνκερ στην G7 είναι χαρακτηριστικές. Μεταξύ άλλων τόνισε πως το ότι δεν επιθυμεί ένα Grexit δεν σημαίνει ταυτόχρονα πως είναι και… μάγος για να μπορεί να το αποτρέψει.

Δηλώσεις του Γιούνκερ

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει κι ένα δημοσίευμα του dhnet.be, το οποίο μεταφέρει δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Ευρωπαϊκής Επιτριοπής.

Το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, εξέφρασε τη λύπη του που δεν έλαβε νέες προτάσεις μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα και ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να τις στείλει στο άμεσο μέλλον”

Και συνεχίζει το δημοσίευμα: “Ο φίλος μου ο Αλέξης Τσίπρας μου υποσχέθηκε ότι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης θα μου έστελνε μια εναλλακτική πρόταση. Ποτέ δεν έχω λάβει τέτοια εναλλακτική πρόταση μεταρρυθμίσεων, είπε ο κ. Γιούνκερ από την Σύνοδο κορυφής της G7. Η Ελλάδα διαπραγματεύεται για μήνες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, οι οποίοι ζητούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για τα δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομική βοήθεια”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ κατά ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη και ΟΠΕΚΕΠΕ: Τον στοχοποιούν χωρίς αποδείξεις και αποπροσανατολίζουν από την υπόθεση
«Απίστευτα ψέματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κορυφαίο όλων ότι ο εισηγητής μας επιτέθηκε σωματικά στον μάρτυρα κ. Τζεδάκη, κάτι, άλλωστε, που διέψευσε και ο ίδιος», επισημαίνει η Πειραιώς
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς 13
Το ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Διαμαντή Καραναστάση: «Είσαι ο ιθύνων νους, ο εμπνευστής και στρατηγός»
«Ο Διαμαντής Καραναστάσης αφήνει παρακαταθήκη πολιτική και κοινωνική ενός ανθρώπου αδάμαστου που δεν αποδέχεται τη βρωμιά του συστήματος εξουσίας», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης 30
Σκληρή απάντηση της Κίνας στις δηλώσεις Γκιλφόϊλ για το λιμάνι του Πειραιά
Η κινεζική πρεσβεία καταγγέλλει «σοβαρή παρέμβαση» μετά τις δηλώσεις της Αμερικανίδας πρέσβη, η οποία κάλεσε την Ελλάδα να «πουλήσει το λιμάνι του Πειραιά» προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική επιρροή
Το λιμάνι του Πειραιά 21