Πολιτική

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού: Διπλά ψεύτης ο Κικίλιας

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Βασίλη Κικίλια εξαπέλυσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων "ο κ. Κικίλιας δείχνει να μην καταλαβαίνει από πολιτική, θα του το πούμε με όρους μπάσκετ. Σήμερα έκανε τριπλ ντάμπλ. Είναι διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης".

Αναλυτικά αναφέρει:

“Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει ο λαός μας. Η ΝΔ από την αρχή του έτους δικαιώνει την παροιμία. Δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση που να μη λέει ψέματα! Σήμερα ο κ. Κικίλιας αναφέρει ότι ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 δήθεν παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μετά το 2018 και ότι ομολόγησε (sic) ότι συζητάει νέο 4ο μνημόνιο.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Κικίλιας επανέρχεται στον κ. Τσακαλώτο, λέγοντας ξανά ψέματα. Φαίνεται να μην τον ενδιαφέρει ότι με χθεσινή ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ τον έχει διαψεύσει κατηγορηματικά.

Επειδή ο κ. Κικίλιας δείχνει να μην καταλαβαίνει από πολιτική, θα του το πούμε με όρους μπάσκετ. Σήμερα έκανε τριπλ ντάμπλ. Είναι διπλά ψεύτης, αναξιόπιστος και συκοφάντης.

ΥΓ: Παρατίθεται το ακριβές απόσπασμα της συνέντευξης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου στο Κόκκινο 105,5 στο οποίο αναφέρεται ο κ. Κικίλιας. Αν ενδιαφέρεται για ολόκληρη τη συνέντευξη, κυκλοφορεί και σε ηχητικό.

«Το πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018 και σε αυτό δεν χωρά καμία απολύτως αμφισβήτηση. Ξέρετε, ότι το βασικό θέμα που έχει προκύψει αυτή τη στιγμή, αφορά το αν και κατά πόσο θα μπορέσουμε το 2019, με τα σημερινά ισχύοντα –και σε αυτό πρέπει να επιμείνουμε- να έχουμε μια πρόθεση που θα επιτρέπει να θεωρήσουμε ότι το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα είναι εφικτό χωρίς νέα μέτρα.

Με δεδομένη βεβαίως και την άρνηση της Γερμανίας αυτή τη στιγμή, να συζητήσει για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αυτή η συζήτηση, ακόμη, οφείλω να σας πω ότι δεν έχει κλείσει. Δηλαδή, δεν έχουμε ακόμη καταλήξει το δημοσιονομικό μονοπάτι το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα μετά τη λήξη του προγράμματος, έτσι ώστε το χρέος της να θεωρηθεί βιώσιμο και από τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό πρόγραμμα και φυσικά κυρίως από την ΕΚΤ.

Μέχρι να συμφωνηθούν λοιπόν τα πάντα, θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί. Ακόμη η συζήτηση είναι ανοιχτή. Η συζήτηση συνεχίζεται, έτσι ώστε να δούμε αφενός ποια θα είναι τα μεσοπρόσθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος και στη συνέχεια, στη βάση αυτών των μεσοπρόθεσμων μέτρων, να συμφωνήσουμε και για το δημοσιονομικό μονοπάτι μετά τη λήξη του προγράμματος, δηλαδή, για τα πρωτογενή πλεονάσματα”.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13
Έπεσαν οι υπογραφές για τα 157 χλμ. του ΒΟΑΚ - Μητσοτάκης: «Σπουδαία ημέρα για την Κρήτη, ας την υποδεχτούμε ενωμένοι»
Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα εγρήγορσης στους τοπικούς φορείς, με φόντο τα τροχαία δυστύχημα στην Κρήτη, προαναγγέλλοντας σημαντικές παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στο νησί
Η στιγμή της υπογραφής στην εκδήλωση για τον ΒΟΑΚ στην Κρήτη 28