Πολιτική

H αντίδραση του Α. Τσίπρα μετά το ναυάγιο για το ΕΣΡ: “Στην επόμενη διάσκεψη να μετακινηθεί η Ν.Δ.”

Μετά το ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ άμεση ήταν η αντίδραση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Το γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα σημειώνει πως η ευρεία πλειοψηφία στη διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τις ευθύνες της.

Όπως σημειώνεται για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεδριάσεις διαμορφώθηκε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία πολύ κοντά στη συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5.

Υπογραμμίζεται με νόημα πως διαμορφώνονται ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ και καλεί την Νέα Δημοκρατία να μετακινηθεί επιτέλους στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως δεν έχει μεγάλες αντιρρήσεις με την τελευταία πρόταση του Νίκου Βούτση για τα πρόσωπα του ΕΣΡ, αλλά είναι αμετακίνητη στο να καταργηθεί ο νόμος Παππά και όχι να ανασταλλεί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: «Όποιος φοιτητής συμμετέχει σε επιθέσεις όπως αυτή στη Νομική να διαγράφεται»
Επιτέθηκε στην Αριστερά και Κεντροαριστερά υποστηρίζοντας ότι «στήριζαν ανοιχτά τις νοσηρές μειοψηφίες φοιτητών και μη φοιτητών που "μόλυναν" με παραβατικότητα τα ελληνικά πανεπιστήμια»
Ο Παύλος Μαρινάκης 13
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ανακαινισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις της Παιανίας: Το δώρο των μικρών αθλητών της ξιφασκίας και η συνάντηση με τον Νάσο Γκαβέλα
«Η υποστήριξη του αθλητισμού αποτελεί επένδυση σε αθλητικές υποδομές με μεθοδικότητα και με παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιεργάζεται το ξίφος μικρού αθλητή 5
«Καμπανάκι» Χάρη Δούκα μετά το μπλακ άουτ στην Ισπανία: «Η κατανάλωση ενέργειας στην Αθήνα τριπλασιάζεται λόγω τουριστικής κίνησης»
Με μια επιστολή ο Χάρης Δούκας ζητά να ενημερωθεί σχετικά με τον προγραμματισμό σας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της φετινής θερινής περιόδου
Ο Χάρης Δούκας 1
Φόβοι στη ΝΔ πως η υπόθεση Καραμανλή μπορεί να «τορπιλίσει» την ανοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις
Μέλη της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας επισημαίνουν ότι οι πολιτικοί χειρισμοί για τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή, μετά τη δικογραφία που έφτασε στη Βουλή, απαιτείται να είναι προσεκτικοί
Τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Κικίλιας: Καμία αύξηση στα ακτοπλοϊκά το καλοκαίρι – Δείτε παραδείγματα με τιμές μετά τη μείωση των λιμενικών τελών
«Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, για τη δυνατότητα που δεν είναι πολυτέλεια» γράφει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ανάρτησή του
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά 4