Πολιτική

Πηγές ΕΚΤ στο Newsit: Η παραίτηση Βαρουφάκη διευκολύνει την χορήγηση ELA

- Η παραίτηση Βαρουφάκη από την θέση του υπουργού Οικονομικών διευκολύνει την χορήγηση ELA στην Ελλάδα
- Αυτό δήλωσαν πριν από λίγη ώρα πηγές της ΕΚΤ στο Newsit
- Κόκκινο πανί για τους δανειστές ήταν η παρουσία Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών

Ανοίγει ο δρόμος για την αύξηση της ρευστότητας και την αποκατάσταση της ομαλότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit από την απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη να παραιτηθεί από την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΚΤ, η παραίτηση Βαρουφάκη θα διευκολύνει την χορήγηση ELA στις ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει το ύψος του ELA που θα χορηγηθεί στις ελληνικές τράπεζες.

Οι τράπεζες περιμένουν με αγωνία τη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ από την οποία θα κριθεί το πότε θα ξανανοίξουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το μεγάλο πάρτι της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ και το συρτάκι - «Δεν θα απογοητεύσω τις ΗΠΑ και την Ελλάδα»
Την Τρίτη αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα - «Ως πρέσβης ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Έλληνες συμμάχους μας για την προώθηση της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ 9
Πολιτική «θύελλα» για το λουκέτο στα ΕΛΤΑ: «Γκρίνια» στο Μαξίμου και «γαλάζιες» ενστάσεις
Τα «πυρά» κατευθύνθηκαν και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος εξανέστη - «Δεν είχε εξηγηθεί στην κοινωνία η οξύτητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ»
Ελληνικά Ταχυδρομεία 62