Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Η αντίδραση της κυβέρνησης στην κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές – «Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες

Η αντίδραση της κυβέρνησης στην κάθοδο Κασιδιάρη στις εκλογές – «Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες

Η ανακοίνωση του καταδικασμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ξάφνιασε…

Στο κυβερνητικό επιτελείο και σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου είναι ξεκάθαρο ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα ακολουθεί την ίδια τακτική κάθε φορά που θα υπάρχουν εκλογές. 

Κυβέρνηση: «Δεν θα υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση για τον Κασιδιάρη»

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να φέρει νέα ρύθμιση για τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη, και υπενθυμίζει πως με βάση τον ισχύοντα νόμο, ακόμη και αν εκλεγεί αμέσως θα τεθεί σε αργία.

«Στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο είναι ο ν. 3852/2010 και συγκεκριμένα το άρθρο 236 α΄, το οποίο λέει ότι τίθεται αυτοδικαίως σε αργία όποιος έχει εκλεγεί είτε δήμαρχος, είτε αντιδήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος, είτε στον Β’ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως για οποιοδήποτε κακούργημα. Υπάρχει αυτός ο νόμος, ισχύει δηλαδή και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανώς, θα εφαρμοστεί» δήλωσε με έμφαση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Να μην είναι καν υποψήφιος»

Ωστόσο, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, βουλευτές όχι μόνο της ΝΔ, εκφράζουν την άποψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει και το ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης που να μην επιτρέπει καν σε κάποιον που είναι καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να κατεβαίνει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Κατά το μοντέλο δηλαδή που ίσχυσε στις εθνικές εκλογές. Κάτι που πάντως δεν είναι στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς θεωρεί ότι ο υπάρχον νόμος παρέχει τις δικλείδες ασφαλείας ώστε ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΘΗΝΑΙ» Ηλίας Κασιδιάρης να αποκλειστεί από κάθε δυνατότητα συμμετοχής στο αυτοδιοικητικό πεδίο.

Κατηγορηματικός ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

«Όσο απεχθείς και να είναι οι ιδέες κάποιων, όσο απέναντι και να είμαστε στην πράξη και να τις αντιμετωπίζουμε πολιτικά, οι νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν σκοπό να αποκλείονται όσοι έχουν διαπράξει βαρύτατα αδικήματα» πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης τονίζοντας: «Όπως λέγαμε και στις βουλευτικές εκλογές, δεν αποκλειόταν να κατέβει κάποιος υποψήφιος. Το θέμα ήταν να θωρακίσουμε το νομικό πλαίσιο -και επετεύχθη αυτό-, ώστε ένα κόμμα να μην ταυτίζεται με εγκληματική οργάνωση, να μην μπορούν μαχαιροβγάλτες να μπουν στη Βουλή».

Πώς διαβάζουν κόμματα τον «εμφύλιο» στους «Σπαρτιάτες»

Την ίδια ώρα όμως με ενδιαφέρον παρακολουθεί ο πολιτικός κόσμος τον… «εμφύλιο» που ξέσπασε στο κόμμα «Σπαρτιάτες», με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου ότι η υποψηφιότητα Κασιδιάρη «εκφράζει τη μοναδική ελπίδα για να γίνει η Αθήνα… Ελληνική». Δήλωση υποστήριξης με την οποία συντάχθηκαν άλλοι οκτώ βουλευτές, «αδειάζοντας» τον Πρόεδρο τους Βασίλη Στίγκα, μετά την απειλή του ακόμη και για διαγραφή όποιου λειτουργεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.

«Αυτό που ανέφερε ο βουλευτής μου, για το Δήμο της Αθήνας και τον κ. Κασιδιάρη, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν είχα καθόλου γνώση επί του θέματος. Οφείλω εφόσον ενεργεί κάποιος αυτοβούλως να πάρω κάποια μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος των «Σπαρτιατών», με στελέχη του να απαντούν με έμφαση ότι «ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουν πλήρη ελευθερία γνώμης, έκφρασης και επιλογής».

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τον «εμφύλιο»

Μπορεί ο πρόεδρός τους να διαλαλεί ότι δεν έχει σχέση με τον Ηλία Κασιδιάρη αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ποιος είναι ο πραγματικός αρχηγός των «Σπαρτιατών» δήλωνε δεικτικά στέλεχος της ΝΔ. «Ορίστε ποιος κάνει κουμάντο, μέσα από τη φυλακή» δήλωνε με νόημα μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Η βία δεν έχει θέση ούτε μέσα στη Βουλή, ούτε στη Δημοκρατία. Να τελειώνουμε με αυτά» δήλωσε από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επικρίνοντας τις δηλώσεις στήριξης στον έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού Ηλία Κασιδιάρη, από τους «Σπαρτιάτες» βουλευτές.

Οι εξελίξεις στο εν λόγω κόμμα τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα έχουν ενδιαφέρον…!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις