Πολιτική

Η αποχώρηση Δραγασάκη άναψε νέες φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ – Όλο το παρασκήνιο

Μόνο μερικές μέρες κράτησε η ύφεση στις τεταμένες σχέσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφού χθες Πέμπτη (18.7.2024) και με αφορμή την παραίτηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, προεδρικοί και διαφωνούντες εμφανίστηκαν για άλλη μία φορά να διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Η απάντηση, που έδωσε η Κουμουνδούρου, στον Γιάννη Δραγασάκη για τα όσα είπε ο τελευταίος περί «από – αριστεροποίησης» του κόμματος, ήταν ιδιαίτερα σκληρή και με σαφή υπονοούμενα για την στάση που είχε κρατήσει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα απέναντι στις Τράπεζες. Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε σαφές υπονοούμενο ότι το πρώην στέλεχος του κόμματος δεν είχε πιέσει όσο έπρεπε τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προς όφελος των πολιτών.

“Αριστερά σημαίνει η σύγκρουση με τα συμφέρονται και η υπεράσπιση των πολλών και των αδυνάτων με όλες μας τις δυνάμεις. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου” ανέφερε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώτος, που έσπευσε να να υπερθεματίσει για την απάντηση της Κουμουνδούρου, ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος αναδημοσίευσε την ανακοίνωση στα δικά του κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Την ίδια ώρα ο Κώστας Ζαχαριάδης ευχαριστούσε τον Γιάννη Δραγασάκη για την προσφορά του στην αριστερά και πρόσθετε: “Με τον Γιάννη Δραγασάκη πολιτικά δεν ταυτίστηκα ποτέ για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναπτυχθούν. Διαφωνώ και με τη σημερινή του απόφαση, αυτή όμως η διαφωνία μας δεν με εμποδίζει να αναγνωρίσω την καθοριστική του συμβολή για το πως φτάσαμε ως εδώ, το ήθος του και ό,τι συμβολίζει για έναν κόσμο της Αριστεράς όλα αυτά τα χρόνια ως σημείο αναφοράς.

Η απαξίωση των συντρόφων όταν χωρίζουν οι δρόμοι μας είναι ξένη στον δικό μου κώδικα αρχών και αξιών”.

Παρόμοιες δηλώσεις με τον Κώστα Ζαχαριάδη έκαναν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα αποχωρήσει από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο είχε παραιτηθεί από την ΚΕ του κόμματος του.

Οι πληροφορίες λένε ότι κατά την διάρκεια της συγκρότησης της Νέας Αριστεράς είχε πάρει μέρος σε κάποιες συσκέψεις, αλλά τελικά δεν είχε προχωρήσει στην ένταξη του στον νέο φορέα.

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε καμία επαφή παρά μόνο μία τηλεφωνική συνομιλία όταν ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε την αρχηγία του κόμματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Στήριξη στην Κύπρο, όχι σε στρατιωτική εμπλοκή – Ικανοποίηση στη Χαριλάου Τρικούπη για τη στάση του
Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι απολύτως σαφές ότι η λύση βρίσκεται μόνο στις διπλωματικές πρωτοβουλίες, με σεβασμό πάντα στη Διεθνές Δίκαιο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνυμα Μητσοτάκη για εθνική γραμμή εν μέσω πολέμου: Τα «πυρά» προς τον Σαμαρά και τα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ
Με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τους πολυεπίπεδους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή, και την Ελλάδα, η κυβέρνηση «ποντάρει» στο αφήγημα της σταθερότητας και της ομαλότητας της χώρας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Επιμένει ο Δημήτρης Κουτσούμπας ότι πολεμικά drones κατευθύνονταν στην Ελλάδα – «Θέμα ημερών» να γίνουμε στόχος αντιποίνων
«Το Ιράν έχει πει ότι είναι στόχος αντιποίνων όλες οι βάσεις. Είναι θέμα ημερών και όσο εμπλεκόμαστε να γίνουν στόχοι. Οι βάσεις, όχι η Ελλάδα γίνονται στόχος αντιποίνων»
Δημήτρης Κουτσούμπας
139
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 6
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 14
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο