Πολιτική

“Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της”, λένε οι Τούρκοι που ζητάνε 264 εκατομμύρια

"Η Ελλάδα δε μπορεί να πληρώσει το χρέος της στην Τουρκία". Αυτός είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah, που αποκαλύπτει πως η Ελλάδα δεν έχει πληρώσει το χρέος της απο τα τέλη διέλευσης του αζερικού αερίου, απο την Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, “η Ελλάδα που έχει χτυπηθεί απο την οικονομική κρίση, δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της στην Τουρκία για το φυσικό αέριο. Η Τουρκική εταιρεία αερίου BOTAŞ, επι 9 μήνες συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την αποπληρωμή του χρέους με την Ελλάδα και σε περίπτωση μη καταβολής του, σχεδιάζει να αποταθεί σε διεθνής διαιτησία”.

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως το χρέος προέκυψε απο την αγορά φυσικού αερίου απο το Αζερμπαϊτζάν. Το 2008 η Ελλάδα αγόρασε μέσω Τουρκίας 443 εκατομμυρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Το 2009 721 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και το το 2010 660 εκατομμυρια κυβικά μέτρα. Με τη συμφωνία τιμής της Τουρκίας με το Αζερμπαϊτζάν, η τιμή του φυσικού αερίου ανέβηκε απο τα 120 δολάρια στα 250 δολάρια. Απο την αύξηση αυτή επιβαρύνθηκε και η Ελλάδα, καθώς προέκυψε ενα επιπλέον κόστος ύψους 264 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ενα χρέος, που σύμφωνα με τους τούρκους, η Ελλάδα το αποδέχθηκε. Η τουρκική εφημερίδα γράφει ” η Ελλάδα αποδέχθηκε το ύψος του χρέους , όμως λόγω της οικονομικής κατάστασης δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της επι 9 μήνες. Το χρέος αυτό δεν αναμένεται να πληρωθεί σύντομα. Και γι’αυτο η ΒΟΤΑŞ ετοιμάζεται να πάει το θέμα στη διαιτησία. Επίσης υπάρχει θέμα της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάνης Βαρουφάκης: Ένταση on air για τις δηλώσεις με τα ναρκωτικά – «Αυτά που λέτε είναι η χαρά του διακινητή»
Σπύρος Χαριτάτος και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στον Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με το μήνυμα που μπορεί να πέρασε όταν μίλησε πρώτη φορά για την προσωπική του εμπειρία από τη χρήση ναρκωτικών
Γιάνης Βαρουφάκης
Οι προσδοκίες της κυβέρνησης από τη συνάντηση με τους «σκληρούς» των μπλόκων – Οι απαράβατοι όροι και το μήνυμα
Η νέα συνάντηση Μητσοτάκη – αγροτών «κλείδωσε» μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, κι ενώ η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως σαφές, ότι δεν πρέπει να περιμένουν επιπλέον μέτρα πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί
τρακτέρ
Η Αφροδίτη Λατινοπούλου ζήτησε μόνη της την άρση της ασυλίας της από την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα
«Στη χώρα καταγωγής μου, την Ελλάδα, έχει κατατεθεί αγωγή εναντίον μου από πολιτικούς αντιπάλους. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι οποιαδήποτε αμερόληπτη δικαστική εξέταση θα αποδείξει αδιαμφισβήτητα την αθωότητά μου»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ