Πολιτική

Η Ελλάδα εκτός ευρώ και μετά πραξικόπημα”

New York Times: ''Μετά από εβδομάδες φημών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αργά ένα βράδυ Σαββάτου, θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το ευρώ και επιστρέφει στη δραχμή''.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σενάρια που θα ζήλευε το Χόλυγουντ από τους New York Times που όχι απλά μας χρεοκοπούν και μας γυρνάνε στη δραχμή αλλά που ”φέρνουν” το στρατό να καταλαμβάνει την εξουσία στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ επιστημονικής φαντασίας εκτυλίσσεται ως εξής:
”Μετά από εβδομάδες φημών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, αργά ένα βράδυ Σαββάτου, θα ανακοινώσει πως η χώρα εγκαταλείπει το ευρώ και επιστρέφει στη δραχμή.

Η επανατύπωση της ελληνικής δραχμής θα αποτελέσει τον χειρότερο εφιάλτη των Ευρωπαίων, αλλά και απαρχή δεινών για την Ελλάδα που θα κορυφωθούν με την κατάληψη της εξουσίας από το στρατό.

Δεν θα είναι μία συνηθισμένη Δευτέρα αυτή που θα ακολουθήσει. Οργισμένοι καταθέτες θα δημιουργήσουν ουρές στις τράπεζες για να μπορέσουν να αποσύρουν τα χρήματα από τους παγωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Η αξία της δραχμής θα είναι κατά 60% μικρότερη σε σχέση με το ευρώ και οι τιμές θα εκτιναχθούν σε επίπεδα ρεκόρ, σε όσα τουλάχιστον καταστήματα ανοίξουν.

Η γραμμή χρηματοδότησης προς την Ελλάδα θα σταματήσει, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να κηρύξει πτώχευση. Και καθώς Η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, την εξουσία θα καταλάβει ο στρατός”.

Θα μπορούσε κάποιος να αποδομήσει αυτό το δημοσίευμα με λίστα επιχειρημάτων, όμως έστι θα του απέδιδε βαρύτητα που προφανώς δεν του αξίζει.
Αντί αυτών μία απορία, στις Η.Π.Α όπου πολλές πολιτείες κήρυξαν πτώχευση επισήμως, ανέλαβε την εξουσία ο στρατός ή έστω ο …Τσακ Νόρις;

Διαβάστε επίσης :

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 35
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 42
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49