Πολιτική

Η Ελλάδα το 2040: Στοίχημα να οικοδομήσουμε τη νέα συμπεριληπτική κοινωνία

«Το 1949 κυκλοφόρησε στη Γαλλία ένα βιβλίο με τίτλο η μεγάλη ελπίδα τον 21ο αιώνα. Στόχος του βιβλίου ήταν να σκιαγραφήσει πως θα ήταν ο κόσμος το 2000. Περιείχε, δε, και ορισμένες τολμηρές προβλέψεις, όπως την δυναμική ανάκαμψη της Ευρώπης. Προέβλεψε το ευρωπαϊκό οικονομικό θαύμα τις δεκαετίες του 60, 70, 80. Ο συγγραφέας σήμερα θα ήταν πιο δύσκολο να επαναλάβει την επιτυχία του. Γιατί σήμερα αυτές οι νέες προκλήσεις όπως η κλιματική κρίση και το μεταναστευτικό αλλάζουν και με μεγάλο ρυθμό», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο forum «Η Ελλάδα το 2040» που γίνεται σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

«Υπάρχουν και αντιφάσεις όπως πλούσιες οικονομίες αλλά και μεγάλο δημόσιο χρέος» είπε συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε υπερπληθυσμό, αλλά στην ήπειρο μας υπογεννητικότητα. Από τη μία πλευρά ο ανταγωνισμός για ενεργειακούς πόρους καθιστά επίκαιρη τη συζήτηση για στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά τη ζωή μας. Όσο όμως πιο γρήγορα θα αναπτύσσονται θα βαθαίνει και το χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πρόσβαση σε αυτά και σε όσους δεν θα έχουν. Η πρόσβαση στις νέες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις δεν μπορεί να είναι προνόμιο των ελίτ. Στοίχημα να οικοδομήσουμε τη νέα συμπεριληπτική κοινωνία», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 15
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 9