Πολιτική

Η Εύα Καϊλή έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την άρση της ασυλίας της

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Euractiv, προσέφυγε η Εύα Καϊλή, υποστηρίζοντας ότι η άρση της ευρωκοινοβουλευτικής της ασυλίας ήταν παράνομη. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα πολιτικός προφυλακίστηκε πριν από τρεις μήνες για το σκάνδαλο του Qatar Gate και βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρότατες κατηγορίες.

Η προσφυγή της Εύας Καϊλή, σύμφωνα με το Euractiv, δεν αφορά το σκάνδαλο του Qatar Gate, αλλά μια παλαιότερη υπόθεση, που ήρθε στο φως μερικές μόλις ημέρες μετά την υπόθεση χρηματισμού στο Ευρωκοινοβούλιο από το Μαρόκο και το Κατάρ. Η υπόθεση αφορά στους μισθούς των βοηθών της στο ευρωκοινοβούλιο.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της Εύας Καϊλή και αμέσως η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ξεκίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες.

Το περιεχόμενο της έφεσης, σύμφωνα με το Euractiv, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η έφεση υποστηρίζει ότι ο πρώτος όρος για την άρση ασυλίας ενός ευρωβουλευτού, δηλαδή να πιαστεί επ’ αυτοφώρω, δεν πληρείται δεδομένου ότι αφορούν σε υπόθεση από την περίοδο 2014-2020.

Με πληροφορίες από Euractiv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13