Τρίτη, 4 Ιουν.
24oC Αθήνα

Η κυβέρνηση αποφασίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ… παρακολουθεί

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να είπε χθες (Σάββατο 12.12.2015) ότι το κόμμα δεν πρέπει να είναι “παρακολουθητής” του κυβερνητικού έργου και των πολιτικών εξελίξεων, ωστόσο στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει και μάλιστα την ώρα που είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Τελευταία τρανή απόδειξη η κατάθεση του 2ου πακέτου προαπαιτουμένων που έπιασε στον ύπνο τα στελέχη, κορυφαία και μη, του κόμματος που είχαν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει με διαδικασία του (έστω) “επείγοντος” και τελικά θα ακολουθηθεί η διαδικασία του “κατεπείγοντος” για μια ακόμη φορά.

Παρ’ όλα αυτά στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που ολοκληρώνεται σήμερα φάνηκε ότι το κόμμα έχει υποστεί “λοβοτομή” από τη διάσπαση του καλοκαιριού και τίποτα δεν συνδέει πλέον τον “κυβερνητικό” ΣΥΡΙΖΑ με τον “αντιπολιτευτικό” και το μόνο που ενδιαφέρει τα στελέχη είναι η ολοκλήρωση άρον άρον της συμφωνίας ευελπιστώντας σε ένα… καλύτερο 2017!

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να κατευνάσει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις, κατασκευάζει “εχθρούς” και ιδίως στον Τύπο και στα ΜΜΕ, φάνηκε χθες ακόμη πιο έντονα από την ομιλία του πρωθυπουργού, κάνοντας λόγο για “κίτρινη ενημέρωση” και “κέντρα παραπληροφόρησης και κατασυκοφάντησης” που επιχειρούν ουσιαστικά να ανατρέψουν τη κυβέρνηση.

Πάντως η απόφαση της ΚΕ αναμένεται παρά τη χαμηλόφωνη ακόμη γκρίνια που αναπτύσσεται στο κυβερνών κόμμα να δώσει το “πράσινο φως” στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για τις επόμενες κινήσεις τους στο πλαίσιο του “οδικού χάρτη” με τελικό προορισμό τη απομείωση του χρέους και την έξοδο στις αγορές μέσα στο 2016.

Όσον αφορά την ιδεολογική-πολιτική-οργανωτική μετεξέλιξη του κόμματος η ΚΕ θα δώσει ραντεβού στο Συνέδριο, που προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο, όπου εκεί θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος σε όλα τα επίπεδα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε