Πολιτική

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρεοκόπησε τη ΔΕΗ με ζημιές πάνω από 1 εκατ. ευρώ την ημέρα”!

Υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ έχει το αποψινό ναυάγιο της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ τόνισε, ανάμεσα σε άλλα, ο τομεάρχης Ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας.

Αντιδρώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η ΔΕΗ, κηρύσσοντας άγονο τον διαγωνισμό, ο βουλευτής Τρικάλων κ. Σκρέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η αποτυχία του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ είναι η κορυφή στο παγόβουνο του αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε με τους χειρισμούς της την τελευταία τετραετία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τη μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας.

[read4more]

Με την εγκληματική τους ανευθυνότητα, ο κ. Τσίπρας και οι αρμόδιοι υπουργοί έφεραν τη ΔΕΗ στο χείλος της χρεωκοπίας, με ζημιές που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ την ημέρα. Το ναυάγιο της λιγνιτικής αποεπένδυσης της ΔΕΗ ανοίγει το δρόμο σε επικίνδυνες εξελίξεις, τόσο για την ίδια την Επιχείρηση, όσο και γενικότερα για τον ενεργειακό τομέα της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Επιχείρηση να καταρρεύσει. Θέλουμε και μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την οικονομική εξυγίανση, ώστε να διασφαλίσουμε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο σε μια ελεύθερη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρισμού με προσιτές τιμές για την παραγωγή, το εμπόριο και τα νοικοκυριά”, καταλήγει στη δήλωσή του ο τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος της ΝΔ.

πηγή: ΝΔ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Η Πρωτομαγιά υπενθυμίζει τους αγώνες που θεμελίωσαν τα εργασιακά δικαιώματα
«Η προστασία και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου, η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και η δίκαιη κατανομή των καρπών της ανάπτυξης, αποτελούν κυρίαρχες προτεραιότητες της ΝΔ»
Ο Νίκος Δένδιας
«Μπρα ντε φερ» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τη μη πλήρωση των θέσεων στην ηγεσία των Ανεξάρτητων Αρχών
«Δε θυμάμαι ξανά να γίνεται συνεδρίαση και να καλύπτονται τα 3/5 και, αντί ο Πρόεδρος της Βουλής, να προχωρήσει στην πλήρωση της θέσης του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής, να το βάζει στα πόδια»
Ο Νίκος Ανδρουλάκης